9. Tartu Maastikurattasprindi võitis Caspar Austa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. Tartu Maastikurattasprint. Esiplaanil Caspar Austa.
9. Tartu Maastikurattasprint. Esiplaanil Caspar Austa. Foto: Kaimo Puniste


18.septembril sõideti 13. Tartu Rattamaratoni raames 9. Tartu Maastikurattasprint, mille võidu võttis Caspar Austa Erki Pütsepa ja lätlase Matiss Preimanise ees.


 Austale on seekordne Tartu Maastikurattasprindi võit järjekorras juba seitsmes.

„Esmamuljed on väga vinged, rada on eelmise aastaga võrreldes natuke kiirem. BMXi rajale täielikult seda võistlust tuua ei saa, aga sel moel, kus pool rada on BMX ja pool maastikutakistusi, on igati hea,“ räägib Austa, kes eelmisel õhtul käis rada proovimas ja taktikat lihvimas. „Toetajad on hästi olulised, kodulinnast Elvast oli palju rahvast raja ääres,“ rõõmustab Austa.

9. Tartu Maastikurattasprindil osalesid 24 kutse saanud sportlast. Hommikusi lastesõite saatnud vihm oli sprindi ajaks kadunud ning publik elas sõitjatele aktiivselt kaasa. Esmakordselt oli sprindidistants toodud Tartus, Tähtvere Spordipargis osaliselt uuele BMX-rajale ning osaliselt jooksis võistlustrass murul, kuhu oli tekitatud kunstlike takistusi palkidest ja autokummidest. Rajal tuli ette ka paar kukkumist, mis õnneks midagi tõsisemat kaasa ei toonud.

Juba homme sõidetakse algusega Otepääl, Tehvandi Spordikeskuse staadionil SEB 13. Tartu Rattamaraton, mis toob 89km ja 40km rajale kokku ligi 5500 ratturit. Rattamaratonile saab kaasa elada nii raja ääres kui ka finišipaigas Elva lähedal, Tartumaa Tervisespordikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles