Rahvaliigasse on sel aastal oodata 165 võistkonda

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Rahvaliiga alustab juba kuuendat korda ning sel aastal on oodata 165 võistkonda. Rahvaliiga on jaotatud kolmeks: meeste A ja B ning naiste Rahvaliiga.

A-tasandil pallivad sel hooajal 86 võistkonda, kes on jaotatud 11 alagruppi. B-tasandil mängib sel hooajal 68 meeskonda, naiste Rahvaliigas teeb kaasa 11 naiskonda. Naiskondadest neli asuvad Hiiumaal ning seitse mängivad mandril. Jalgpalliliit teatab alagruppide koosseisud hiljemalt kolmapäevaks, 15. aprilliks.

„A-tasandil pääsevad 32 meeskonda play-off mängudele, kelle seast selgub Rahvaliiga 2015 võitja,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu rahvajalgpalli juht Ants Juhvelt.

Rahvaliiga olulisim printsiip on, et võimaluse saaksid kõik: iga küla või sõpruskond, kes soovib võistkonda välja panna, saab selle võimaluse. Oluline on ka see, et kasutatavate väljakute nõudmised ei ole ranged – praktiliselt iga küla- või kooliväljak sobib. Sõltuvalt väljaku suurusest on korraga ühes võistkonnas väljakul 7 kuni 11 mängijat.

Rahvajalgpalli liiga eesmärk on kaasata jalgpalli mängima neid mehi, naisi ja noorukeid, kes ei soovi või ei saa erinevatel põhjustel mängida kaasa Eesti meistrivõistlustel – olgu põhjuseks liiga suur koormus meistrivõistlustel, vähesed oskused või lihtsalt soov pingevabas õhkkonnas jalgpalli mängida.

Rahvaliiga esimesed mängud peetakse juba aprillikuu lõpus, hooaeg kulmineerub finaaliga oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles