Taaramäe kukkus, kuid lõpetas proloogi kuuendana

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Viesturs Serdans

Eesti alla 23-aastaste rattakoondis alustas reedel rahvuste karikaetappi Prantsusmaal.

Cofidise profiklubi rattur Rein Taaramäe sõitis Tour del’Aveniri proloogil välja kuuenda aja, kirjutab rattaprofid.wordpress.com.

7,5 kilomeetri pikkuse proloogi Chalette-sur-Loing’i piirkonnas võitis Andrei Amador segavõistkonnast ajaga 9.20.

Vihmasel rajal korra ka kukkunud Taaramäe sõitis välja Amadorist 19 sekundit nõrgema aja ja sai kuuenda koha.

«Vihmane oli ja kukkusin, muidu oleks ära võitnud,» ütles Taaramäe, kiites enesetunnet tuuri algfaasis. «Jõudu oli küll täna kõvasti.»

Tuuri üldvõitu sihtiv Taaramäe peab oma kõvemateks konkurentideks sel tuuril prantslasi ja portugallasi.

«Kes teab, milleks see (oodatust veidi nõrgem aeg) hea oli… Nüüd saan teistele rääkida, et enesetunne halb ja ei jõua. Siis prantslased ei arvesta minuga nii väga,» naljatles 21-aastane Taaramäe.

Teistest eestlastest sõitis Silver Schultz välja päeva 33. aja (kaotust võitjale 33 sekundit), Silvar Kibur oli 40. (kaotust 35 sekundit), Gert Jõeäär 55. (44 sekundit nõrgem aeg kui võitjal), Sander Maasing sai proloogil 89. koha (kaotust 1.14) ning Silver Ao oli 104. (kaotust Amadorile 1.38).

Meeskondlikult on Eesti koondis pärast proloogi seitsmes. Juhib segameeskond
Saksamaa ja Hollandi ees.

Täna on ratturitel kavas 131 kilomeetri pikkune etapp Chalette-sur-Loing’st Avalloni. Kümme päeva kestev velotuur lõpeb 14. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles