Euroopa tugevaimad mehed vabariigi sünnipäeval Estonia lavale?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim tõstab kangi nagu loom.
Mart Seim tõstab kangi nagu loom. Foto: Sander Ilvest

100 m jooksu valitsejat teatakse kui maailma kiireimat meest, tõstmise raskekaalu parimat aga nimetatakse maailma tugevaimaks. 2018. aastal võib Euroopa kõige võimsam mees selguda Tallinnas, kuna Eesti Tõsteliit plaanib Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul 2018. aasta tõstmise täiskasvanute EMi siia tuua.

«2013. aastal korraldasime Euroopa meistrivõistlused U23 ja juunioride vanuseklassis. Euroopa Tõsteliit kiitis toonast võistlust ning ütles, et meie korraldus oli maksimaalselt heal tasemel. Nüüd on meil võimalus tuua siia 2018. aasta täiskasvanute EM. Seda kõike siis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul,» avaldas Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior, kes kuulub ka Euroopa Tõstespordiliidu juhatusse. «Tõstmine on maadluse kõrval spordialadest üks Eesti kultuuri alustalasid. Kunagi oldi nendel aladel tipus, siis olid kehvemad ajad, kuid nüüd liigutakse taas heas tuules.»

Loomulikult eeldab sellise võistluse korraldamine ka oma tippude olemasolu ja kõige raskemate meeste seas kuulub teatavasti maailma paremikku mulluse MMi neljas mees Mart Seim. «Seim võiks ju kodupubliku ees Euroopa meistriks tulla,» sõnas Talts – medalipretendentide olemasolu on sellise võistluse korraldamiseks vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles