Galerii: Londoni Arsenali uus staar on isegi Usain Boltist kiirem

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londoni Arsenali jalgpalliklubis on läbi aastate olnud väga tähtsal kohal 40 m sprint, mille aega ikka omavahel võrreldakse. Kui klubi legend Thierry Henry läbis selle distantsi 4,82 sekundiga, siis arvati, et see jääb püsima pikaks ajaks. Theo Walcott viis tippmargi aga 4,42 peale ning mullu läbis klubi äärekaitsja Hector Bellerin distantsi juba 4,41ga.

Avalikkuse ette jõudnud Bellerini aeg tähendab, et 40 m distantsil teeks ta silmad ette isegi Usain Boltile. Kui Bolt püstitas 2009. aastal 100 m jooksu maailmarekordi 9,58, siis tema 40 m vaheaeg oli Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAFi andmetel 4,64. Seega oleks Bellerin 40 m peal olnud Boltist kahe meetri võrra ees.  

«Selline aeg oli tõesti ootamatu. Tegin oma kiiruse ja võimsuse kallal eelmisel hooajal palju tööd,» rääkis Bellerin The Telegraphile.

FC Barcelona kasvandik Bellerin liitus Arsenaliga 2013. aastal ning veetis eelmise hooaja lenul Watfordis. Praeguseks on 20-aastane paremkaitsja tõusnud kindlalt Arsenali põhimeeste sekka ning Premier Leagues on tal kirjas ka kaks väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles