Klitško teeb legendiks saamise teel järjekordse sammu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško treeningul.
Vladimir Klitško treeningul. Foto: SCANPIX

Poksimaailma praegune valitseja Vladimir Klitško peab on järgmise matši 25. aprillil, kui ta läheb New Yorgis vastamisi ameeriklase Bryant Jenningsiga. Klitško asub sellega oma tiitlit kaitsma 18. korda järjest.

Võidu korral tõuseks Klitško taas sammukse lähemale ala suurkujudele Joe Louisele ja Larry Holmesile. Louis kaitses oma raskekaalu tiitlit 25 korda ning Holmes sai sellega hakkama 20 korda, kirjutab Sportsmail.

«Louis ja Holmes on minu jaoks ikoonid. Ma ei taha end nendega võrrelda, kuna minu jaoks on nad legendid ja vaatan neile alati alt üles,» teatas Klitško.

Ajalises mõttes on Klitško valitsemisaeg pikkuselt teine. Ukrainlane on troonil püsinud alates 2006. aasta 22. aprillist. Kauem on raskekaalu maailmameister olnud vaid Louis, kes hoidis seda tiitlit enda käes 11 aastat, 8 kuud ja 8 päeva järjest. Selles arvestuses on kolmas Holmes 7 aasta, 3 kuu ja 12 päevaga.

Nii edestab Klitško näiteks mõlemas arvestuses ala suurkujusid Rocky Marcianot, Muhammad Alid ja Mike Tysonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles