Kanepi suutis Venemaa tulevikulootuse vastu võita vaid kolm geimi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: SCANPIX

Katowice tenniseturniiri avaringis kindlalt 6:1, 6:2 iisraellanna Shahar Peeri üle mänginud Kaia Kanepi (WTA 50.) jäi täna teise ringi kohtumises sama seisuga ehk 1:6, 2:6 alla 18-aastasele venelannale Jelizaveta Kulitškovale (WTA 123.). Avaseti kaotas Kanepi seejuures vaid 20 minutiga, saades seti peale kõigest 12 punkti. Teises setis suutis eestlanna Kulitškovale paremini vastu hakata, kuid tagajoonel võimsalt mänginud noor venelanna võttis siiski 59 minutiga võidu ja pääses kolmandasse ringi.

Mängu käik (Kanepi - Kulitškova):

Kohtumine on alanud!

0:1

Kanepi alustab hästi, kuid teeb siis kohe mängu esimese topeltvea. Järgneb veel paar eksimust ning Kulitškova murrab kohe avageimis eestlanna servi.

0:2

Kanepi tagantkäelöök lendab napilt auti, hea serv Kulitškovalt ja veel üks tagajooneeksimus eestlannalt. Kulitškova lööb geimi lõpetuseks veel ühe hea servi ja Kanepi ei saa palli mängu, geim venelannale.

1:2

Kanepi alustab oma servigeimi hea pallinguga, kuid eksib siis ise. Kulitškova mängib agressiivselt, eksib, kuid saab siis jälle punkti, sest eestlanna teeb taas topeltvea. Järgmisel punktil on Kanepi siiski kindel ja hoiab servi.

1:3

Kanepi ründab, kuid eksib. Jätkuvalt julgelt mängiv Kulitškova loovutab oma servigeimis eestlannale vaid ühe punkti.

1:4

Kanepi jääb oma servil 0:30 taha, võidab tänu Kulitškova eksimusele siis punkti, kuid teeb kohe seejärel taas topeltvea. Esimese murdepalli päästab eestlanna hea esimese serviga, kuid lööb seejärel pika punkti lõpetuseks võrku. Kulitškova murrab teistkordselt eestlanna servi!

1:5

Kulitškova ei anna oma servil Kanepile võimsate servide toel võimalustki, võites geimi nulliga. Kanepi on esimese kuue geimi jooksul suutnud võita vaid kümme punkti!

1:6

Oma servil 15:30 taha jäänud Kanepi lööb mängu esimese serviässa, kuid sellele järgneb taas eksimus tagajoonelt ja Kulitškova saab esimese settpalli. Sett lõpeb Kanepi neljanda topeltveaga.

Kolm korda Kanepi servi murdnud Kulitškova võidab avaseti vaid 20 minutiga 6:1!

TEINE SETT

0:1

Kulitškova sunnib Kanepi järjepidevalt tagajoonelt eksima, kuid teeb siis ise topeltvea. See on talle kogu mängu jooksul esimene. Järgmisel punktil jooksutab Kanepi venelannat hästi ja jõuab seisuni 40:40. Kulitškova lööb siis aga kaks ässa järjest ja hoiab servi.

0:2

Kulitškova võimsad tagajoonelöögid jätavad Kanepi oma servil 0:30 kaotusseisu, kuid sellele vastab eestlanna ässa ja veel ühe terava esimese serviga. Kulitškova surub eestlanna siis aga taas kaitsesse, Kanepi eksib. Järgmise punkti võidab aga Kanepi, kes on teises setis suutnud hakata oma mängu rohkem venelannale peale suruma. Seisult 40:40 mängib Kulitškova väljaku puhtaks ja lööb palli eestkäega punktiks, sama kordub järgmisel punktil ja Kulitškova murrab taas Kanepi servi!

0:3

Kulitškova eksib kaks korda, Kanepi tõstab seejärel ilusti palli üle venelanna tagajoonele ja saab kolm murdepalli. Neist esimesel lööb Kanepi võrku, kaks järgmist päästab Kulitškova aga serviässaga. Järgmisel punktil on Kulitškova Kanepist lihtsalt võimsam ning lõpetab seejärel geimi võimsa tagantkäelöögiga.

1:3

Kanepi ei anna alla ja suudab kahel punktil järjest Kulitškovat edukalt jooksutada ning seejärel palli punktiks lüüa, pääsedes 40:15 ette. Venelanna eksimus toob Kanepile teise seti esimese geimivõidu.

1:4

Kulitškova jätakb tagajoonelt pommitamist, kuid Kanepi on viimaks hakanud tema mängu paremini lugema ja samuti äralöökidega punkte võitma. Kanepi üritab seejärel mängurütmi varieerida, kuid see ei aita, Kulitškova võimas eestkäsi toob talle jälle geimpalli ja Kanepi autilöök vormistab geimi lõplikult.

1:5

Kanepi eksib, kuid lööb seejärel tagantkäe ilusti piki joont punktiks. Täna paistab aga, et eestlanna peaks Kulitškovast jagu saamiseks kogu aeg selliseid absoluutsel tipptasemele äralööke tegema. Pika punkti võidab seejärel jällegi Kanepi, sundides Kulitškova eksima ja pääsedes 40:15 ette. Kulitškova vastab efektse eestkäelöögiga täpselt tagajoonele, seejärel lendab Kanepi löök võrku ja seis on 40:40. Kulitškova kaitseb Kanepi ründelöökide vastu hästi ja lõpuks Kanepi eksib, geimi lõpetab eestlanna järjekordne topeltviga.

Kulitškova lööb kaks korda hästi Kanepile vastuliikumise peale ja pääseb 30:15 ette. Kanepi eksib ja venelannal on kaks matšpalli, millest esimesel teeb ta topeltvea. Järgneb ülipikk punkt, mille lõpetuseks Kanepi sunnib Kulitškova eksima ja seis on 40:40. Järgneb hea serv ja Kanepi lööb tõrje pikaks, kolmas matšpall ja taas eksimus Kulitškovalt.

2:5

Veel üks topeltviga Kulitškovalt ja Kanepil on nüüd hoopis murdepall. Kanepi ründab Kulitškova teist servi ja venelanna lööb auti, Kanepi murrab Kulitškova servi.

2:6

Kanepi eksib ja jääb oma servil 15:30 taha, Kulitškova teenib seejärel oma neljanda matšpalli ning lööb selle pika punkti lõpuks ka eestkäega punktiks!

Kulitškova võidab teise seti ning kogu mängu 6:1, 6:2! Kohtumine kestis 59 minutit.

Enne mängu:

Tänane kohtumine Kanepi ja Kulitškova vahel ei alga enne 17.00 Eesti aja järgi. Oma avamänguga turniiril jäi Kanepi väga rahule. «Täna (teisipäeval) oli pallitunnetus väga hea ning seetõttu mängisin õnnestunult,» märkis Kanepi oma kodulehel.

Seni on Kanepi noore venelannaga kohtunud korra ja siis teenis eestlanna 6:2, 6:4 võidu. Tänase kohtumise võitja läheb kolmandas ringis vastamisi itaallanna Camila Giorgiga (WTA 34.), kellel on turniiriks kolmas paigutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles