Ohtlik pretsedent jalgpallis: valikmängu viimased 18 sekundit mängitakse uuesti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Penalti.
Penalti. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit UEFA võib luua jalgpallis ohtliku pretsedendi, kui Inglismaa ja Norra U19 naiskonnad peavad omavahelise EM-valikmängu viimased 18 sekundit uuesti mängima.

Eliitringi kohtumises Norra ja Inglismaa vahel olid norralannad 2:1 juhtimas, kuid inglannade kasuks määrati matši 96. minutil penalti, kirjutab Sportsmail.

Inglanna Leah Williamson saatis palli ka võrku, aga kohtunik tühistas tabamuse, kuna Williamsoni võistkonnakaaslased tormasid liiga vara karistusalasse. Sellisel juhul tuleks penaltit uuesti lüüa, kuid kohtunik Marija Kurtes andis hoopis norralannadele vabalöögi.

Kuna kohtunik eksis, siis leidis UEFA, et matši viimased 18 sekundit tuleb uuesti pidada ning uuesti tuleb lüüa ka penaltit. Samas võib UEFA selline otsus tuua tulevikus kaasa veelgi rohkem proteste erinevate olukordade kohta.

«Oleme otsusega väga rahul, kuna see on õiglane, kuid samas on tegemist ka julge otsusega,» sõnas Inglismaa Jalgpalli Liidust Sportsmailile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles