Jalgpalliliit koolitas hooaja eel 19 uut naiskohtunikku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EJLi kohtunike kooli läbis hooaja eel 19 uut naiskohtunikku.
EJLi kohtunike kooli läbis hooaja eel 19 uut naiskohtunikku. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) kohtunike kooli läbis hooaja eel 19 uut naiskohtunikku. Eestis on aktiivseid naiskohtunikke on üle 40.

«Hooaja eel on raske öelda, kui paljud jätkavad, aga tahame n-ö väljalangemisprotsenti vähendada. Kui me koolitasime kokku 19 naiskohtunikku, siis kindlasti 100% neist kohe aktiivselt ei alusta, kuna motiive koolitusele tulekuks on mitmeid: mõni soovib mängijana lihtsalt reegleid selgemaks saada,» sõnas EJLi kohtunike koolitusjuht Hannes Kaasik.

Eraldi naistele mõeldud kohtunike kooli läbis sel aastal 13 huvilist ning uudse lähenemisena viidi sisse rohkem praktilist tegevust. Lisaks tavapärastele praktilistele harjutustele saadi kogeda ka reaalset jalgpallimängu. «Kaasasime meie poolt valitud sõpruskohtumisele kaheksa tulevast naiskohtunikku, kus igaüks sai teatud arvu minuteid tegutseda abikohtunikuna. Tulevase abikohtuniku seljataga toetas teda reaalses tegevuses kogenud abikohtunik, kes vajadusel olukordi jooksvalt selgitas ning mänguga kohanemise mugavamaks muutis. Usun, et meie eksperiment õnnestus ja kindlasti jätkame selliste ettevõtmistega. Samas tahaksin tänada ka võistkondi, kes olid lahkelt nõus enda mängul praktiseerimist lubama,» lisas Kaasik.

Eesti meistrivõistlustel veel kõikidele kohtumistele naiskohtunikke ei jagu. «Töötame selle nimel, et naiste liigade kohtumisi teenindavad naiskohtunikud, kuid praeguseks pole veel seda ressurssi. See on ka täiesti arusaadav, sest mitmed kohtunikud on veel tegevjalgpallurid, mistõttu muutuvad graafikud liialt tihedaks,» sõnas ta.

 Sellest aastast on Eestil ka esimene naiskohtunike brigaad, kellel on FIFA ametlik litsents. Väljakukohtunikuna tegutseb Reelika Turi ning abikohtunikena Triinu Laos ja Anni Rahula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles