Euroliiga tiitlikaitsja sai ellujäämismängus raske võidu ning pääses kaheksa hulka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Devin Smith (vasakul) ja Jamel McLean.
Devin Smith (vasakul) ja Jamel McLean. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas alistas tiitlikaitsja Tel Avivi Maccabi võõrsil 73:64 Berliini Alba ja tagas sellega edasipääsu kaheksa parema hulka.

Maccabi parimaks kerkis 28 punktiga Devin Smith, Brian Randle lisas 13 punkti. Albale tõid Jamel McLean, Alex Renfroe ja Leon Radosevic kõik võrdselt 10 punkti. Maccabi kaotuse korral oleks neist võinud mööduda ka Ateena Panathinaikos, kuid kreeklased kaotasid võõrsil 68:69 Belgradi Crvena Zvezdale.

Võitjatele tõi Nikola Kalinic 14 punkti, Boban Marjanovic lisas 12 punkti ja võttis koguni 16 lauapalli. Panathinaikose resultatiivseim oli 15 punktiga Esteban Batista. Vahegrupist said edasi kaheksa hulka Madridi Real, Barcelona, Maccabi ja tänu omavahelistes mängudes saavutatud napile paremusele Albat edestanud Panathinaikos.

F-grupis alistas Fenerbahce Ülker kodus 83:72 Anadolu Efesi ja vähendas sellega ajutiselt oluliselt viimaste võimalust vahegrupis nelja parema hulka jõuda. Ülkerile tõi Andrew Goudelock 27 punkti ja Bojan Bogdanovic lisas 17 punkti, Anadolu Efesi resultatiivseim oli 12 punktiga Birkan Batuk.

Efesi saatus sõltus kaotuse tõttu aga õhtul Hispaanias toimunud kohtumisest, kus Vitoria Laboral Kutxa vajas nelja hulka jõudmiseks võitu Malaga Unicaja üle. Kuna Unicaja võitis 93:84, pääses F-vahegrupist neljandana koos Moskva CSKA, Ülkeri ja Pireuse Olympiacosega edasi siiski Anadolu Efes. Laboral Kutxat ei aidanud ka Fabien Causeuri 21 punkti ning Fernando San Emeterio 16 punkti ja 8 lauapalli, Malaga poolel viskas Ryan Toolson 17 punkti.

Kolmandas sama grupi mängus alistas Moskva CSKA võõrsil 88:79 Milano Emporio Armani ning kindlustas 12 võidu ja 2 kaotusega vahegrupi esikoha, võitjatele tõi Sasha Kaun 19 punkti ja võttis 8 lauapalli. Milano kasuks viskas Samardo Samuels resultatiivseimana 18 punkti, Frank Elegari arvele jäi 14 mänguminutiga kaks punkti ja neli lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles