18 sekundit kestnud jalgpallimatš viis Inglismaa finaalturniirile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leah Williamson peanltit löömas
Leah Williamson peanltit löömas Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit UEFA lõi pretsedendi, kui Inglismaa ja Norra U19 naiskonnad mängisid uuesti omavahelise EM-valikmängu viimased 18 sekundit.

Eliitringi kohtumises Norra ja Inglismaa vahel olid norralannad 2:1 juhtimas, kuid inglannade kasuks määrati matši 96. minutil penalti. Leah Williamson saatis palli võrku, kuid kohtunik tühistas tabamuse, kuna penalti ajal tormasid Williamsoni naiskonnakaaslased liiga vara karistusalasse. Reeglite järgi pidanuks kohtunik laskma inglannadel uue penalti lüüa, kuid ootamatult määras ta norralannadele vabalöögi.

UEFA tunnistas, et kohtunik eksis ning tegi otsuse, mille alusel mängiti kohtumise viimased 18 sekundit uuesti. Muuhulgas sai Williamson uuesti penaltit lüüa ning ta ei eksinud. Lõpuks saidki inglannad kätte 2:2 viigi, mis aitas nad alagrupis esikohale ning kindlustas pääsu EM-finaalturniirile. Norra jäi grupis teiseks, kuid ka nemad pääsesid finaalturniirile, kuna nad olid kõige alagruppide parim teise koha naiskond.

Eile uuesti peetud mängu lõpusekundid:

Kohtuniku jäme eksimus esimeses mängus:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles