Kohtuniku ebapädevus tekitas uudse olukorra

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leah Williamson on saatnud penaltipunktilt palli norralannade väravasse.
Leah Williamson on saatnud penaltipunktilt palli norralannade väravasse. Foto: SCANPIX

Vastavalt Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) tehtud otsusele toimus eelmisel ja käimasoleval nädalal valikmäng, mille avavile ja lõpuvile vahe oli viis päeva. Laupäeval kohtusid naiste U19 Eliitringi matšis Inglismaa ja Norra, mis lõppes norralannade 2:1 võiduga. Neljapäeva õhtul mängiti matši viimased 18 sekundit uuesti ja inglannade täpse penalti järel oli lõpuvile kõlades tablool seis 2:2.

Sellise olukorrani jõuti lihtsal põhjusel: nimelt ei tundnud väljakukohtunik Marija Kurtes väga hästi jalgpallireegleid. Selle matši 96. minutil määrati inglannade kasuks penalti, mille Leah Williamson ka võrku saatis. Kuna üks tema kaasmaalanna jooksis aga liialt vara karistusalasse, värav tühistati. Siiani tegutses kohtunik täiesti õigesti, kuid seejärel oleks ta pidanud määrama korduspenalti, tegelikkuses andis ta aga Norrale vabalöögi.

«Kuna tegemist oli reeglitest lähtuvalt faktilise eksimusega, siis antud olusid arvestades oli tegemist mõistliku otsusega,» on Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht kindel, et UEFA talitas õigesti, kui lasi penaltit viis päeva hiljem korrata ja mängida ka ülejäänud 18 sekundit uuesti. «Protest oli igati õige. Kohtunik eksis selles olukorras reeglite faktilise teadmise osas, siin ei olnud tegemist lihtsalt mõne olukorra tõlgendamisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles