Kalju võttis liidrite lahingus Flora üle kindla võidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas jätkab täiseduga Nõmme Kalju, kes oli liidrite lahingus võõral väljakul 2:0 üle Tallinna Florast. Kalju väravad lõi Allan-Axel Kimbaloula ja Alo Bärengrub.

MÄNGU KÄIK:

Flora - Kalju 0:2

26. Kimbaloula, 65. Bärengrub

-

Kohtumise alguseni on jäänud kümme minutit

-

Flora algkoosseis: Toom, Jürgenson, Jääger, Baranov, Kams, Luigend, Beglarišvili, Sappinen, Logua, Alliku, Saliste

-

Kalju algkoosseis: Teleš, Mööl, Rodrigues, Bärengrub, Kallaste, Wakui, Lindpere, Reginald, Kimbaloula, Dmitrijev, Listmann

-

Pall on mängus!

5min

Esimestel minutitel midagi ohtlikku pole korda saadetud. Flora on paaril korral oma poolel palli kaotanud, kuid Kaljul ei õnnestunud eksimusi ära kasutada

10min

Esialgu kontrollib Kalju keskvälja paremini ning Flora pole korralikke rünnakuid suutnud üles ehitada

10min

Dmitrijev pääseb Toomiga silmitsi, kuid ei suuda olukorda lahendada. Baranov jõuab jaole ning saab löögile jala vahele

20min

Ettevaatlik algus jätkub. Kumbki meeskond pole järgmist käiku sisse lülitanud. Aktiivsem pool on endiselt Kalju

26min

0:1 Kimbaloula viib Kalju juhtima! Flora kaotab palli, Kallaste tsenderdab karistusalasse ning Kimbaloula viritab palli ühe puutega väravasse

30min

Floral esimene hea moment, kuid Logua löök läheb mööda

-

Esimene poolaeg on lõppenud. Mängupilti vaadates väärib Kalju eduseisu

46min

Algas teine poolaeg

46min

Kumbki meeskond vahetusi pole teinud

56min

Flora pole uut hingamist saanud. Pigem on Kalju endiselt terevam pool

56min

Flora vahetab: Saliste välja, Tukiainen sisse

63min

Kalju toob värskust juurde: Kimbaloula välja, Purje sisse

65min

Vahetamine jätkub, seekord Flora: Sappinen välja, Frolov sisse

65min

0:2!! Kalju jätkab võimsalt. Lindpere pääseb vabalt tsenderdama, Bärengrub veel vabamalt löögile. Flora kaitse ränk eksimus

76min

Flora püüab küll rohkem rünnata, kuid Kalju kaitseb kompaktselt

79min

Hea mängu teinud Lindpere lahkub väljakult, teda asendab Puri

79min

Ka Flora vahetab: Alliku lahkub, Gussev asemele

88min

Kalju viimane vahetus: Järva sisse, Dmitrijev välja

90min

Kohtunik lisab neli lisaminutit

-

Kohtumine on lõppenud. Kaljule kindel ja teenitud 2:0 võit

ENNE MÄNGU:

Mõlemad meeskonnad on alustanud hooaega võimsalt: tabelis on kahel pealinnaklubil kirjas 12 punkti, Nõmme Kalju on löönud kõige rohkem väravaid (15) ning Flora suutnud hoida kõigis kohtumistes puhta puuri. Nõmme Kalju parem väravate vahe (15:4) annab neile hetkel Flora ees esikoha (7:0).

Mõlemad meeskonnad said möödunud nädalavahetusel üheväravalise võidu Ida-Virumaalt. Nõmme Kalju oli 3:2 parem Sillamäe Kalevist, Flora alistas Sakari Tukiaineni teisel lisaminutil löödud väravast 1:0 Narva Transi.

Flora peatreener Norbert Hurt, kes valiti märtsikuu parimaks treeneriks: «Sellised mängud kütavad heas mõttes kirgi. On ju mida vaadata – kaks tugevat meeskonda, kes teineteist väärivad. Jalgpallihuvilisel on põhjust tulla vaatama! Ma näen täna, et Kalju tahab rohkem olla palliga ja taktikaliselt on meeskonnaga korralikult tööd tehtud.»

Kaitsja Enar Jääger: «Nii meie kui Kalju oleme hästi alustanud. Eks väga palju on kaalul ja tuleb tasavägine ning võrdne mäng. Eks esimene mäng murul natuke raske ole ja jalgadel vajab harjumist, samas tingimused on mõlemale meeskonnale ühesugused. Kutsun palju pealtvaatajaid, loodame põnevat mängu!»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Kaks võrdset meeskonda, kuid Flora mängib koduväljakul, mis võib-olla annab neile kerge eelise. Üldiselt favoriite sellises mängus pole. Me kaotasime Voskoboinikovi, võimalik, et veel paar mängijat ei tee kaasa, kuid meil on tugev koosseis ning eesmärgiks on võit.»

Möödunud kuu parim mängija Ken Kallaste: «Hea ja tugev mäng tuleb. Hetkel on mõtted, emotsioonid head. Mõlemal on hea algus olnud nüüd ei tohi kumbki punkte kaotanud. Flora mängib sel aastal võrreldes mullusega paremini, palli hoitakse endiselt hästi, kuid nüüd ollakse teravamad ka lõputsoonis. Eesmärk on taga null hoida ning ees ära lüüa. Tulge toetama, proovime korrata eelmise hooaja saavutust ning võidu ära tuua A. Le Coqilt!»

Piletiinfo

Tavapilet 4 eurot, sooduspilet (õpilased, üliõpilased) 2 eurot, kuni 12-aastastele lastele ja pensionäridele sissepääs tasuta!

Lisainfo

FC Flora 25. juubelihooaja raames loositakse hooaja lõpus välja sõiduauto KIA Rio. Iga Flora esindusmeeskonna kodumängu vaheajal selgub üks finalist. Vaheajamängu auhinnad paneb välja Selver. Mängu eel ja vaheajal esineb FC Flora Dance Team, loosi läheb ka kolm rariteetset mängusärk!

Örrekese õpitubades FC Flora Family Lounge'is valmistatakse šokolaadi ja martsipani ning kahe õpitoa vahelist perioodi sisustavad Kohvik Kohaliku kokad, kes meisterdavad lastele ja koos lastega vahvleid vahukoorega. Kahe õpitoa hinnaks on 5 eurot, ühe õpitoa korral 3 eurot. Õpitubadesse saab registreerida kirjutades e-posti aadressil fcflora@fcflora.ee.

Kohtunikud

Väljakukohtunik: Roomer Tarajev

Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Jaan Roos

4. kohtunik: Rauno Kald

Lisakohtunikud: Kristo Tohver, Mart Martin

Mängu inspektor: Heigo Niilop

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles