Tiidrek Nurme edestas kodusel jõuproovil Roman Fostit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esikolmik. Keskel Tiidrek Nurma
Esikolmik. Keskel Tiidrek Nurma Foto: Ardo Säks

Täna toimus Lõuna-Eesti jooksuhooaega avav Parkmetsa jooks, mis tõi 15-kraadise kevadilmaga osalema üle 900 jooksja, kõndija ja lastejooksude osaleja. Parkmetsa jooks oli ühtlasi ka 3. Tartu Jooksusarja avaetapp.

7 km pikkuse jooksudistantsi alguse osas võttis jooksu juhtimise enda kätte keskmaajooksja ja Eesti rekordite omanik Tiidrek Nurme, talle järgnesid keskmaajooksja Allar Lamp ning maratoonar Roman Fosti. Jooksu võidu võttis Nurme ajaga 21.31, mis on ühtlasi ka rajarekordiks. Teisele kohale jooksis end Fosti (21.47) ja napilt kaotas talle Allar Lamp (21.52).

Nurme sõnutsi ei tulnud talle võit kergelt. «Plaanisin teha täna korraliku tempojooksu, kuid kui kuulsin, et starti tuleb ka Fosti, pidin oma plaane muutma. Võitja selgitati alles viimasel kilomeetril,» selgitas ta.

Naiste üldarvestuses võidutses Pärnu keskmaajooksja Birgit Pihelgas (25.46,3). Lõpulahingus jäi talle alla eelmise aasta Parkmetsa jooksu võitnud Kaisa Kukk (25.46,9). Kolmanda koha sai Egle-Helene Ervin ajaga 26.52.

Tartu Jooksusari jätkub Suvejooksuga 20. augustil ja lõpeb 22. novemberil Novembrijooksuga. Suvejooksu raames on kõrvaldistantsidena kavas ka Skechers 5 km ja poolmaraton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles