Eesti rattur tegi U23 Tour de Flandersil hea sõidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Räim.
Mihkel Räim. Foto: Tanel Meos

Jalgrattur Mihkel Räim tegi täna hooaja esimesel U23 Rahvuste Karika etapil südika sõidu ning saavutas kuni 23-aastaste Tour de Flandersil kõrge kuuenda koha.

Nii UCI kui Rahvuste Karika punktid teeninud saarlane sõnas, et sõit oli raske. «Sõidu iseloom oli hoopis teine, kui kolmel eelneval korral, kui osalenud olen. Mitu uut munakivilõiku ja tugev tuul muutsid sõidu väga lahtiseks ning hetkekski ei saanud valvsust kaotada. Polnud ka ühtegi domineerivat võistkonda, kes sõitu oleks suutnud kontrollida,» sõnas Räim peale sõitu Rattaprofid.ee-le.

Ta jätkas: «Koondisekaaslased, eriti Martin Laas aitasid täna mind väga palju. Kahjuks Oskar Nisu kukkus suhteliselt vara ja pidi katkestama. Sain ka ise külje maha, kuid õnneks pääsesin kergelt. Sõidu otsustav moment oli umbes 25 kilomeetrit enne lõppu, kui järsu munakivitõusu peal grupi kuues mees jala maha pani ja kõik pidid üles jooksma. Pole võimatu, et oleksin jõudnud esimestega kaasa minna, kui poleks takerdunud.»

Kolm kilomeetrit enne lõppu õnestus Räimel siiski koos ühe kaaslasega eest sõita ja finišeerida kuuendale kohale ning teenide senise karjääri üks kaalukamaid tulemusi.

Teised Eesti koondislased lõpetasid võistluse tagumises grupis, kus Timmo Jeret saavutas 72. koha, Aksel Nõmmela 76. koha ja Martin Laas 79. koha. Samuti Eesti koondise eest startinud Josten Vaidem ja Oskar Nisu sõitu ei lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles