Meistriliiga 6. voor: mullused valitsejad kohtuvad Sillamäel, Tammeka ja Flora vennaarmu ei tunnista

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia (rohevalges vormis) ja Sillamäe eelmise hooaja kohtumised olid väga võitluslikud.
Levadia (rohevalges vormis) ja Sillamäe eelmise hooaja kohtumised olid väga võitluslikud. Foto: Toomas Huik

Jalgpalli Eesti meistriliiga jätkub vaid päevase pausi järel 6. vooruga, sest üheksa päeva jooksul peetakse sedapuhku koguni kolm vooru ehk viisteist mängu. 6. vooru eeldatavalt põnevaimas kohtumises lähevad Sillamäel vastamisi mullune hõbedameeskond Sillamäe Kalev ning tiitlikaitsja Tallinna Levadia. Postimees toob selle esmaspäevaõhtuse kohtumise otsepildis vaatajani nagu ka teisipäevase mängu liiga liidri Nõmme Kalju ja uustulnuka Pärnu Linnameeskonna vahel.

Veel kohtuvad teisipäeval Narva Trans ja Paide Linnameeskond, laupäeval hooaja esimese võidu saanud Tartu Tammeka võõrustab kodumurul FC Florat ning voorule panevad Tallinnas punkti Infonet ja Viljandi Tulevik.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – Tallinna Levadia

Esmaspäeval 13. aprillil kell 18.15 Sillamäe staadionil

Mullu liigatabelis kaks esimest kohta hõivanud meeskonnad on mõlemad uut hooaega alustanud pisut ebalevalt. Levadia alustas aastat kahe viigiga, seejärel võeti kaks 2:1 võitu, kuid viimases voorus oldi hädas südilt mänginud Viljandi Tulevikuga ning pingetest vabastas tiitlikaitsjad alles Ingemar Teeveri värav 80. minutil. Lisaminutitel lisas Artur Rättel teisegi tabamuse ning tõi Levadiale 2:0 võidu. Mäng Sillamäega tähistab aga Levadia jaoks esimese mänguderingi raske lõpuseeria algust, sest nädalavahetusel kohtutakse liiga liidri Nõmme Kaljuga. 9. ja 10. voorus ootavad ees kaks järjestikust kohtumist FC Floraga ning siis tuleb 12. voorus taas vastamisi minna Kaljuga.

Sillamäe Kalev on 9 punktiga tabelis Levadia järel neljandal kohal, ent kui Paide, Viljandi ja Pärnu vastu on võetud kindlad võidud, siis Flora ja Kalju vastu tuli leppida kaotusega. Esmaspäevasele kohtumisele tuleb Sillamäe siiski hea emotsiooniga, sest Pärnust saadi viimati jagu koguni 6:1. Suvepealinnas käesoleva liigahooaja teise kübaratriki vormistanud Jaroslav Kvasov kerkis sellega ühtlasi liiga suurimate väravaküttide tabelis esikohale, ukrainlasel on viie vooru järel kirjas viis tabamust. Arvestades, et Sillamäe ründeliinist on sel hooajal seni rohkem väravaid löönud vaid Nõmme Kalju ning Levadia kaitseliin on samas ilmutanud ebakindluse märke, võib Sillamäelt oodata võitluslikku ja põnevat kohtumist. Eelmisel hooajal mängiti esimeses liigamängus 2:2 viiki, teise võitis tänu Igor Subbotini väravatele 2:0 Levadia. Augustis võttis Sillamäe Tallinnas 3:0 võiduga revanši, ent kaotas septembris kodus jällegi 0:1.

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev: «Levadia on veel üks pretendent medalitele. Mängida tuleb väga tähelepanelikult. Aga vaatamata vastasele peame igas kohtumises jälgima enda mängu ning andma ennast sada protsenti võidu saavutamiseks.»

Sillamäe poolkaitsja Aleksandr Dubõkin: «Väga tähtis mäng on meie ees. Olen kindel, et mõlemad võistkonnad tahavad parandada oma kohta liigatabelis. Minu arvates on võistkonnad päris võrdsed ning mängu tulemust on raske ära arvata, aga ma usun, et me oleme võimelised head tulemust saavutada.»

Levadia peatreener Marko Kristal: «Sillamäe Kalev on alati tugev vastane ega loovuta midagi niisama. Me peame Ida-Virumaa keerulistes oludes toime tulema, oma mängu vastasele peale suruma, väravaid lööma ja kolm punkti koju tooma.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju – Pärnu Linnameeskond

Teisipäeval kell 18.45 Tallinnas Hiiu staadionil

Nõmme Kalju jaoks on hooaja algus seni kulgenud nagu ilus unistus – kõigepealt võeti kolmes voorus kohustuslikud võidupunktid, seejärel alistati raskes mängus võõrsil Sillamäe ning laupäeval oldi nii mänguliselt kui ka tulemuse poolest üle tulisest rivaalist FC Florast. Tänu Allan Kimbaloula ja Alo Bärengrubi väravatele Flora vastu saadud 2:0 võit tähendab, et Kalju jätkab viie vooru järel ainsa meeskonnana täisedu ehk 15 punktiga, mis annab liigatabelis mõistagi esikoha.

Pärnu jaoks mõjub kurjakuulutavalt ka see, et Kalju on viie mänguga löönud 17 väravat, mis on liiga parim näitaja. Pärnakatel on küll tabelis kirjas magus võit Tammeka üle ja viigipunkt Paidelt, kuid enda võrku on lastud lüüa tervelt 20 palli ehk keskmiselt neli vooru kohta. Pärnu jaoks on sel hooajal olnud probleemiks ka mängu algused, sest enamik väravaid on lubatud endale lüüa esimesel poolajal. Kalju vastu ei saa pärnakaid aidata Kaarel Kaarlimäe, kes teenis eelmises kohtumises Sillamäe vastu nelja minuti sees kaks kollast ja kokku punase kaardi.

Nõmme Kalju ja Flora kohtumine tõi kaljukatele palju rõõmu. FOTO:
Nõmme Kalju ja Flora kohtumine tõi kaljukatele palju rõõmu. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Võit Flora üle andis meeskonnale väga hea emotsiooni, kuid nüüd peame keskenduma teisipäevaks. Pärnu on sel hooajal löönud palju väravaid ning meie eesmärk on taga null hoida ning kolm punkti võtta.»

Kalju mängija Sören Kaldma: «Pärast Flora mängu on meeskonnavaim suurepärane. See aitab minna järgmisele mängule vastu maksimaalse keskendumisega. Teisipäeval on minimaalseks eesmärgiks kolm punkti, kuid teame, et kergelt need ei tule.»

Tartu Tammeka – FC Flora

Laupäeval kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja premiumliiga.ee.

Laupäeval sel hooajal esmakordselt Tamme staadioni murule pääsenud Tammeka jaoks kujunes õhtu imeliseks – ligi 600 pealtvaataja ees võeti hambutuks osutunud Narva Transi vastu üllatavalt kindel 3:1 võit. Lisaks rõõmustas Kristjan Tiirik publikut suurepärase iluväravaga, kaks tabamust sai kirja Martin Hurt. Kolm päeva hiljem on Hurdal võimalus kurvastada ka vanemat venda, Flora peatreenerit Norbert Hurta. Laupäevani kaotuseta olnud, ent siis koduplatsil Nõmme Kaljule 0:2 alla jäänud Flora soovib kindlasti Tartus võidulainele naasta, kuid näiteks mullu suvel kaotati just Tartus olulisi punkte, kui meeskonnad leppisid 1:1 viiki. Tammeka väravalööjaks oli seejuures tookord just Martin Hurt ning tema tabamusele suutis Irakli Logua viigiväravaga vastata alles üsna mängu lõpus.

Narva Trans – Paide Linnameeskond

Teisipäeval kell 19.00 Narva kunstmurustaadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja premiumliiga.ee.

Nii Trans kui ka Paide tulevad 6. vooru mängule suure pettumuse pealt. Kehva mängu näidanud Trans kaotas Tartus ootamatult kindlalt 1:3 Tammekale, ainsaks vähegi rõõmustavaks asjaoluks Roman Nesterovski poolt mängu viimase löögiga realiseeritud penalti, mis lõpetas piirilinlaste ligi kolm mängu kestnud väravapõua. Lisaks mängu kaotusele jäädi ilma ka rumala punase kaardi teeninud Vitali Andrejevist, kes ei saa seetõttu teisipäeval mängida.

Tartust kaotusega naasnud Transi mängijad peavad end uueks kohtumiseks kiirelt koguma. FOTO:
Tartust kaotusega naasnud Transi mängijad peavad end uueks kohtumiseks kiirelt koguma. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

Paide oli samas kodus lähedal viigipunktile, kui Infoneti vastu tuldi tänu Vjatšeslav Zahovaiko väravatele 88. minutiks välja 0:2 kaotusseisust. Lõpuminutitel suutis Infonet siiski viigi taas 4:2 võiduks pöörata ning seega jätkab vaid ühe punkti kogunud Paide viie vooru järel mõnevõrra üllatuslikult liigatabeli viimasel real.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Nädalasisene mäng kaugel Narvas ei ole meie jaoks kindlasti midagi kerget. Peame oma vaimu saama korda ja vaatama uut mängu uue võimalusena. Narva on näidanud, et kaitses mängivad nad hästi ja kontrad on ohtlikud!»

Paide kaitsja Timo Lomp: «Viimane mäng näitas, et väravaid suudame lüüa, aga probleem on veel kaitsjate koostöös. Usun, et suudame kaitse korda saada ja naasta Narvast punktisaagiga!»

FC Infonet – Viljandi Tulevik

Teisipäeval kell 19.15 Tallinnas Lilleküla kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis ERRi spordiportaal.

Infonet on viimastes voorudes lõpuks püssi paukuma saanud, kui kolme nullimängu järel löödi Tammekale kaks ja Paidele koguni neli väravat. Tabelis on tänu sellele tõustud viiendale kohale, kuid mängust Tuleviku vastu loodetakse kindlasti taas kolme punkti. Tulevik hakkas viimases voorus tublilt vastu Levadiale, murdudes alles viimase kümnekonna minuti jooksul. Koos üle-eelmises voorus Pärnu vastu saadud suureskoorilise koduvõiduga lisab see mulkidele kahtlemata usku, et praegu tabelis ilutsevale kolmele punktile on võimalik juba järgmistes voorudes lisa saada – mängud tabeli praeguse esineliku meeskondadega on neil avaringis nüüdseks selja taga ning ees peaksid ootama kohtumised, kust on suurem võimalus punktilisa hankida.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Algas intensiivne mängutsükkel, mil mängude vahel on vaja pigem taastuda kui pingsalt treenida. Tegemist pole lihtsa vastasega – seda nad tõestasid viimases mängus. Lõpuks saavutasime esimese võidu ega taha selle juures peatuda. Püüdleme selle poole, et saaksime korvatud hooaja alguse. Peale kolme punkti haaramise ei ole meil selles mängus muid eesmärke.»

Infoneti ründaja Jüri Jevdokimov: «Tuleb tähtis nädal. Paide vastu saime hea emotsiooni lõpus võidetud punktidega. Nüüd loodame, et saime oma masina korralikult käima ja võidame sel nädalal mõlemad mängud, alustades Viljandi Tulevikust.»

Tulevik on raske hooaja alguse järel oma mängu leidmas. FOTO: Marko Saarm
Tulevik on raske hooaja alguse järel oma mängu leidmas. FOTO: Marko Saarm Foto: Marko Saarm / Sakala

Tuleviku abitreener Raiko Mutle: «Selle, mis esimeses kolmes kohtumises tugevate vastu oli puudu, leidsime nüüd Levadia vastu üles – julguse ja enesekindluse palliga mängida. Oleme ikkagi väga noor meeskond, järjekordselt vooru noorima koosseisuga, ning peame igast mängust õppima ja positiivse kaasa võtma. Seis seisuks, aga mängupilt oli ju pigem hea. Infoneti vastu saab määravaks ka kindlasti taastusprotsess. Peame olema nii vaimselt kui füüsiliselt värsked, et väärt lahing anda. Me ei saa ühekski kohtumiseks grammigi alla lasta. Peame kõvasti töötama ja võitlema, et nüüd siit positiivsele mängule ka positiivne tulemus saada.»

Tuleviku kaitsja Oskar Berggren: «Eelmine mäng Levadiaga tõestas, et suudame vastu hakata eelmise aasta meistrile, seega läheme Infoneti vastu võtma vähemalt viigipunkti. Üks on kindel – iga mees annab endast 110% ja nii tuleb ka hea tulemus.»

Vaata allolevatest videotest eelmise vooru kohtumiste kokkuvõtteid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles