Pinge jäi õhku — Kalev takerdus maa-ala kaitsesse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saraatovi Avtodor ja Kalev/Cramo (valges)
Saraatovi Avtodor ja Kalev/Cramo (valges) Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kalev/Cramo korvpallimeeskond ei suutnud ka eile kindlustada pääsu Ühisliiga veerandfinaali. Saratovis kaotati kohalikule Avtodorile 85:66 ning endiselt on Riia VEFil ja Astanal võimalus Eesti klubi kohamängudele pääsejate hulgast välja lükata.

Kalevlastele sai eile saatuslikuks kesine visketabavus. Vastaste maa-ala kaitsest püüti küll rohkete visetega läbi murda, kuid tabavusprotsent oli kehv. Seejuures suutsid korvini jõuda vaid neli meest: Scott Machado tõi 22, Gregor Arbet 18, Keith Benson 14 ja E. J. Sinlgel 12. «Nii on väga raske võita,» nentis Kalevi peatreener Alar Varrak. «Ega meil polegi midagi ütelda – Avtodor oli täna selgelt parem meeskond. Maa-ala kaitsega mängisid nad meid taktikaliselt üle.»

Avtodor on varemgi ohtralt maa-ala kaitset kasutanud. Hea tabavuse korral pole see vastase jaoks eriline probleem, kuid eile sopsasid Kalevi 36 kaugviskest läbi korvirõnga vaid kümme. Kuna Kalevi kaugvisete arv oli väga suur, jättiski see skoorile oma jälje.

«Mul oli mängijaid väga raske aidata – visked tehti hästi väljamängitud kohtadelt. Lihtsalt seekord läks nii…» mõtiskles Varrak. «Samas, kui visked ei lähe, tuleb proovida muud moodi korvini jõuda, kuid meie seda seekord ei suutnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles