Postimehe otsepilt: mullune hõbe Sillamäe ja tiitlikaitsja Levadia mängisid väravaterohkes mängus viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga tihedas graafikus peetakse täna-homme 6. vooru kohtumised ning neist esimeses läksid vastamisi mullused kulla- ja hõbedaomanikud, kui eelmisel hooajal teise kohaga lõpetanud Sillamäe Kalev võttis koduväljakul vastu tiitlikaitsja Tallinna Levadia. Kohtumine lõppes seisuga 3:3.

Sillamäe asus kodus peetud mängu juhtima 14. minutil, kui penalti realiseeris Andrei Sidorenkov. Levadia poolt vastas avapoolaja lõpus kahe kiire väravaga Dmitri Kruglov ning nii lõppes esimene vaatus Levadia 2:1 eduseisul. Teisel poolajal tõi Sidorenkov teise penalti järel tabloole 2:2 viigiseisu, aga 74. minutil viis Ingemar Teever Levadia taas 3:2 ette. Sillamäe vastas aga veel ühe tabamusega, kui 86. mänguminutil lõi Daniil Ratnikov 3:3 viigivärava. Selle seisuga mäng lõppeski.

Enne mängu:

Mullu liigatabelis kaks esimest kohta hõivanud meeskonnad on mõlemad uut hooaega alustanud pisut ebalevalt. Levadia alustas aastat kahe viigiga, seejärel võeti kaks 2:1 võitu, kuid viimases voorus oldi hädas südilt mänginud Viljandi Tulevikuga ning pingetest vabastas tiitlikaitsjad alles Ingemar Teeveri värav 80. minutil. Lisaminutitel lisas Artur Rättel teisegi tabamuse ning tõi Levadiale 2:0 võidu. Mäng Sillamäega tähistab aga Levadia jaoks esimese mänguderingi raske lõpuseeria algust, sest eesootaval nädalavahetusel kohtutakse liiga liidri Nõmme Kaljuga. 9. ja 10. voorus ootavad ees kaks järjestikust kohtumist FC Floraga ning siis tuleb 12. voorus taas vastamisi minna Kaljuga.

Sillamäe Kalev on 9 punktiga tabelis Levadia järel neljandal kohal, ent kui Paide, Viljandi ja Pärnu vastu on võetud kindlad võidud, siis Flora ja Kalju vastu tuli leppida kaotusega. Esmaspäevasele kohtumisele tuleb Sillamäe siiski hea emotsiooniga, sest Pärnust saadi viimati jagu koguni 6:1. Suvepealinnas käesoleva liigahooaja teise kübaratriki vormistanud Jaroslav Kvasov kerkis sellega ühtlasi liiga suurimate väravaküttide tabelis esikohale, ukrainlasel on viie vooru järel kirjas viis tabamust.

Arvestades, et Sillamäe ründeliinist on sel hooajal seni rohkem väravaid löönud vaid Nõmme Kalju ning Levadia kaitseliin on samas ilmutanud ebakindluse märke, võib Sillamäelt oodata võitluslikku ja põnevat kohtumist. Eelmisel hooajal mängiti esimeses liigamängus 2:2 viiki, teise võitis tänu Igor Subbotini väravatele 2:0 Levadia. Augustis võttis Sillamäe Tallinnas 3:0 võiduga revanši, ent kaotas septembris kodus jällegi 0:1.

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev: «Levadia on veel üks pretendent medalitele. Mängida tuleb väga tähelepanelikult. Aga vaatamata vastasele peame igas kohtumises jälgima enda mängu ning andma ennast sada protsenti võidu saavutamiseks.»

Sillamäe poolkaitsja Aleksandr Dubõkin: «Väga tähtis mäng on meie ees. Olen kindel, et mõlemad võistkonnad tahavad parandada oma kohta liigatabelis. Minu arvates on võistkonnad päris võrdsed ning mängu tulemust on raske ära arvata, aga ma usun, et me oleme võimelised head tulemust saavutada.»

Levadia peatreener Marko Kristal: «Sillamäe Kalev on alati tugev vastane ega loovuta midagi niisama. Me peame Ida-Virumaa keerulistes oludes toime tulema, oma mängu vastasele peale suruma, väravaid lööma ja kolm punkti koju tooma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles