Augsburg aina kaotab, kuid püsib endiselt Euroopa kursil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) heitlemas Schalke ründeässa Klaas Jan Huntelaariga.
Ragnar Klavan (paremal) heitlemas Schalke ründeässa Klaas Jan Huntelaariga. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas käib viimastel kuudel kehvalt Ragnar Klavani tööandja Augsburgi käsi. Viimasest üheksast mängust on teenitud kolm viiki, üks võit ja viis kaotust. Viimati jäädi 1:2 alla tabeli lõpuosasse kuuluvale Paderbornile. Ometi püsitakse endiselt tabelis Euroopa liigasse viival kuuendal kohal, kuna kehvalt on käinud ka lähimate jälitajate käsi.

Eile oleks võinud Augsburg liigatabelis ka kaheksandaks langeda, kuid nii Hoffenheim kui Bremen said võõral väljakul kirja 2:3 kaotused, alistudes vastavalt Könile ja Stuttgartile. Augsburgi vormist annab kõneka pildi hooaja teise poole tabel – ainult kevadringi mänge arvestades hoiab Klavani tööandja tabelis 12. kohta. Sügisringi kuuendana lõpetanud meeskond pole aga võrreldes detsembri lõpu seisuga ühtegi kohta tabelis kaotanud.

Hooaja lõpuni jääb veel kuus mängu ning Bundesliga suurüllataja unistus Euroopa liiga kohast elab. Ka järgnev mängude graafik peaks lubama punktilisa, kuna üksteise järel minnakse vastamisi Stuttgarti, Hamburgi ja Kölniga. Esimesed kaks virelevad tabelis kahel viimasel positsioonil, ka Köln on tabeli teise poole meeskond. Lisaks saab Klavan sellel hooajal mõõtu võtta Müncheni Bayerni, Hannoveri ja Mönchengladbachiga.

Klubi kapten Paul Verhaegh tunnistas, et meeskond peab kiiremas korras oma mängu parandama. «Kui me samamoodi edasi mängime, pole meil üldse mõtet Euroopast rääkida. Kevadel pole võimalik sellise vormiga mängida. Ainus lahendus on kõvasti tööle hakata. Kui asjad üldse ei suju, siis tuleb taas mängu alustalad paika saada,» arutles ta.

Tabel:

  1. Bayern 70
  2. Wolfsburg 60
  3. Mönchengladbach 53
  4. Leverkusen 51
  5. Schalke 41
  6. Augsburg 39
  7. Hoffenheim 37
  8. Frankfurt 35
  9. Bremen 35
  10. Dortmund 33
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles