Mercedese tiimi juht pani Rosbergi ja Hamiltoni tüli järel paika

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

F1 sarjas on sel hooajal sõidetud alles kolm etappi, aga juba on omavahel tülli keeranud Mercedese sõitjad Nico Rosberg ja Lewis Hamilton. Nüüdseks on meeskonna juht Toto Wolff teatanud, et kui vaja, siis kavatseb tiim sekkuda ja kahe kange tüli ära lahendada.

Mercedese mehed läksid omavahel tülli pärast eile Hiinas sõidetud GP-d, kui teise koha saanud Rosberg väitis, et esimesena lõpetanud Hamilton sõitis meelega aeglaselt ning lubas seega kolmanda koha saanud Ferrari mehel Sebastian Vettelil Rosbergile ohtlikult lähedale tulla. Hamilton vastas meeskonnakaaslase süüditustele väitega, et kuna Rosberg ei sõitnud otse tema kannul, vaid oli veidi maas, siis ei saanud ta kuidagi sakslase sõitu rikkuda ega tema tempot dikteerida.

Mercedese meeskonna juht teatas oma sõitjate sõnavõttude järel, et tiimi sisekliima huvides võib juhtuda, et nad kavatsevad tülli sekkuda. «Otsustasime sõitjatega koos, et meie esimeseks prioriteediks on see, et meil on suur vastutus meeskonna ning suure brändi ees. Ei loe ainult kaks kutti, kes rajal käivad, vaid tuhat inimest, kes nende autodega vaeva näevad,» rääkis Wolff.

«Ja kui kunagi peaks tekkima olukord, et meil on vaja nende kahe tülli sekkuda, sest meil tekib oht, et kaotame etapi, siis kavatseme seda teha. Meil ei ole enam eelmise aasta suurt edu, kui saame lihtsalt lasta neil kahel üksteist viimase piirini lükata,» andis Wolff mõista, et nad muretsevad Ferrari meeskonna pärast ja kavatsevad nende sõitjaid hoida oma selja taga iga hinnaga.

Kolme etapi järel juhib üldarvestust Hamilton, kellel on 68 punkti. Vettel on 55 silmaga teine ja Rosberg 51 punktiga kolmas. Järgmine etapp sõidetakse juba sel nädalavahetusel Bahrainis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles