Marko Kristal: küsimus ei ole taktikalises asetuses, kui teeme kaitses elementaarseid vigu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia peatreener Marko Kristal.
Levadia peatreener Marko Kristal. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliigas mulluse hõbedameeskonna Sillamäe Kaleviga võõrsil tulises mängus 3:3 viigi teinud Levadia peatreener Marko Kristal nentis, et tiitlikaitsjale on sel hooajal mitu korda saatuslikuks saanud kaitses tehtavad individuaalsed eksimused.

«Kui sa ise suudad mänguliselt kolm väravat lüüa ja siis lasta niivõrd lihtsalt, elementaarselt endale kolm lüüa, siis ei ole küsimus mingis taktikalises asetuses. Tuleb oma mehed kinni võtta! Kui sa lased kõigpealt mehel ära joosta ja siis teed kastis sellise hüppe, mida paremates kung-fu filmideski ei tehta, siis... Kaitsega on individuaalsel tasandil probleeme,» sõnas Kristal ja nõustus, et see probleem on Levadiat vaevanud terve senise hooaja jooksul. «Kui vaadata, kui lihtsalt meile väravaid lüüakse, siis loomulikult.»

Järgmise kohtumise peab Levadia laupäeval tabelijuhi Nõmme Kaljuga, kes on seni võitnud kõik viis mängu. Pärast Kalju 2:0 võitu Flora üle sõnas poolkaitsja Joel Lindpere, et tegu on hetkel sajaprotsendiliseltEesti parima meeskonnaga. «Kui tabelit vaadata, siis nad ongi ju sada protsenti parim meeskond. Aga oleme nende vastu ennegi rohtu leidnud, leiame ka nüüd,» lausus Kristal. «Mängijatel on palju huvitavam mängida, kui vastane vastu ka mängib.  Eks me teeme tööd nende puudujääkide kallal, mis meil on.»

Sillamäe kapten Andrei Sidorenkov nentis samuti, et meeskonda on seni alt vedanud eeskätt ebakindel kaitsetöö. «Kõik mängivad ja võitlevad lõpuni, sisekliima on hea. Vaja on parandada pisiasjad, mille pealt meile täna ära löödi,» lausus  Sidorenkov.

Levadia vastu kaks penaltit realiseerinud äärekaitsja on tänavu täpne olnud juba neljal 11 meetri karistuslöögil ning võiks viie penaltiga olla meistriliiga senise hooaja suurim väravakütt, kui poleks eelmises voorus Pärnu vastu loovutanud löömisõigust Jaroslav Kvasovile. «Meil on üks mängija, kes lööb penaltit – see olen mina. Pärnu vastu lasin Kvasovil lüüa, sest tal oli võimalus kübaratrikk teha. Kas Pareiko täna hirmutas? Ei hirmutanud,» muigas Sidorenkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles