Põlva Serviti alistas poolfinaali avamängus HC Viljandi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistlustel alustasid täna omavahelist poolfinaalseeriat põhihooaja teine Põlva Serviti ning põhihooajal kolmanda koha saanud HC Viljandi. Serviti sai 26:25 võidu. Postimees tõi Serviti ja Viljandi mängu otsepildis lugejateni, see on järelvaadatav.

Võitjate suurimad skooritegijad olid Ardo Puna 7 ning Henri Sillaste ja Pavel Turajev 5 tabamusega. Viimasel minutil vahe minimaalseks mänginud kaotajatele tõi Ott Varik parimana 7 väravat, Robert Lõpu ja Kristo Järve arvele kanti 4 tabamust.

Serviti peatreener Kalmer Musting: «Meil puudus täna teravus, kuid vastane oli seevastu matšiks vaimselt hästi valmis. Tegime palju tehnilist praaki ning jäime kohe 3:9 taha. Siis läksime 5-1 kaitselt 6-0 peale, mis tõi edu. Murrangule aitas kaasa Raiko Rudissaare sekkumine vahetusest, kes viskas kiiresti kolm väravat. Ta oli väljakul koos Ardo Punaga ja kokkuvõtvalt öeldes koosseisuga varieerimine tõigi meile edu.»

Viljandi juhendaja Marko Koks: «Alguses olime kaitses tugevad, väravavaht tegutses hästi ja suutsime oma rünnakud ära realiseerida. Meile said aga saatuslikuks kaks mõõna. Eriti valus oli neist teine, kui juhtisime kahe väravaga, olime arvulises ülekaalus, ent ei suutnud rünnakut realiseerida. Seejärel tegi hoopis Serviti 4:0 vahespurdi. Mänguga jään üldiselt rahule. Mehed olid kohtumiseks valmis ja võitlesid.»

Tiitlikaitsja ja põhiturniiri parim Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas teises poolfinaalis kodus HC Viimsi/Tööriistamarketi 29:24 (13:12). Võitjate resultatiivseimad olid Dmõtro Jankovski 7 ja Kaupo Liiva 5 ning kaotajatel Siim Pinnonen 6 ja Tarmo Ulla 5 väravaga.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp: «Tundsime puudust Rando-Juku Sirkasest ja Viktor Skrõpakist ning avapoolajal oli mängu küll. Lisaks sellele oli meil nädalavahetusel toimunud Balti liiga finaalturniirist väsimus sees. Teisel poolajal aga tegime vahe kiirrünnakutega sisse. Lõpus said kõik mängida ja korraks tekkis ka pinge, aga olukord oli meie kontrolli all.»

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen: «Meil tuli teisel poolajal sisse kaks 0:4 mõõna ja see otsustaski. Mõõnade puhul sai määravaks see, et me kas kaotasime palli või ei suutnud viskeid ära realiseerida. Üldiselt oli meie mängupilt siiski hea ning mehed võitlesid väljakul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles