Video: Rio OMile pürgiv neljasüst lõpetas Hispaanis tugeva treeninglaagri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljasüsta liikmed Kaspar Sula (vasakult), Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi töötavad olümpiapääsme hankimise nimel.
Eesti neljasüsta liikmed Kaspar Sula (vasakult), Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi töötavad olümpiapääsme hankimise nimel. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Rio de Janeiro olümpiamängudele pürgiv Eesti aerutamiskoondise neljasüst lõpetas Hispaanias, Sevillas pika treeningtsükli, kus kolme nädala jooksul läbiti üle 700 km.

Euroopa ühes parimas treeningkeskuses käis pühendunud töö, kus sai võimeid võrrelda ka ülitugevate ungarlaste ja sakslastega.

Koondise peatreener Peeter Beckeri käe all olid Tarmo Tootsi, Kaarel Alupere, Kaspar Sula ja Kristjan Oras. Suurem rõhk oli ühepaatidel, aga just laagri lõpuosas pühenduti tõsiselt ka uudsele neljasüsta projektile.

«Sihid olid meil selged, mehed täitsid kõik plaanid 100-protsendiliselt ja kogu seltskond pidas valule kenasti vastu,» ütles Becker, lisades, et kui Tootsi ja Alupere olid selliste koormustega juba kaks aastat harjutanud, siis kenasti sulandusid gruppi ka Sula ja Oras.

Koondisest harjutas eraldi vaid meie parim kanuumees Joosep Karlson, kes on sel aastal teinud kostööd Valgevene U-23 koondisega, viibides tugeva treeninggrupiga kuus nädalat Portugalis.

1.-3. maini toimuvad Tšehhis, Racices Euroopa meistrivõistlused, mis on tänavu erakorraliselt kavas kevadel ning on paljude koondiste jaoks avastardiks. «Põhjapoolsetele riikidele on see suureks probleemiks, samas valikut ei ole. Stardijoonel ei küsita, kas harjutasid Floridas või Tartus,» ütles Becker.

Sevilla laagri järel jätkavad koondislased treeninguid koduses Tartus, Emajõel. Peatreener Becker sõnul sai Hispaanias toimunud laagri järel põhiliselt selgeks, millises järjestuses neljapaadis istutakse. «Proovisime väga erinevaid variante ja tundub, et parim on Sula, Alupere, Oras ja Tootsi. Lisaks neljasele teeme kaasa nii kahe- kui ühesüstadel.»

Vahetult enne EM-i saadakse kätte uhiuus paat. «Uue paadi eest tänu meie sponsoritele. Kohanemiseks aega küll eriti ei jää, aga kogemuste põhjal saame ta kenasti trimmi,» lisas Becker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles