EOK tunnustas viit spordivaldkonna edasiviijat kõrgeima autasuga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurkapitali aastapreemiad 2012. Lembitu Kuuse.
Kultuurkapitali aastapreemiad 2012. Lembitu Kuuse. Foto: Liis Treimann

Eesti Olümpiakomitee omistas tänavu EOK kõrgeima autasu, teenetemärgi Lembitu Kuusele, Tõnu Lumele, Rein Ottosonile, Mart Poomile ja Tõnu Pääsukesele.

EOK presidendi Neinar Seli sõnul on kõik need väärikad inimesed aastate jooksul spordi heaks palju teinud. «Need on inimesed, kelle kirg ja pühendumine on Eesti sporti edasi viinud, kas sportlasena, treenerina, spordijuhina või spordiajakirjanikuna. EOK teenetemärk on tunnustus ja lugupidamisavaldus nende aastate pikkuse töö eest,» ütles Seli.

Tänavused teenetemärgid anti üle EOK iga-aastasel täiskogu koosolekul. Teenetemärki on välja antud 2006. aastast. Selle aja jooksul on need omistatud 45 inimesele, kelle tegevus spordivaldkonnas on olnud silmapaistev ja teednäitav. Eelmisel, 2014. aastal teenetemärke välja ei antud, viimati, 2013. aastal pälvisid EOK teenetemärgi Jüri Tamm, Gunnar Paal ja Rein Haljand. Teenetemärgi saajad kinnitab EOK täitevkomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles