Profiratturid seisavad olulise uuenduse lävepakul

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana ratturid.
Astana ratturid. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) ja Maailma Sporditarvetetööstuse Föderatsioon (WFSGI) leppisid kokku, et maanteesõidu profiklubid võivad juba sel hooajal võistlustel ketaspidureid kasutada.

Tõsi, testimise eesmärgil on lubatud ketaspiduritega ratastega sõita kuni kahel jõuproovil, mille tiimid ise valida saavad, ajavahemikul augustist septembrini, vahendab Spordipartner.ee.

«Kuigi ketaspidurid on mägirattaspordis kasutusel olnud umbes kümme aastat ja kahel viimasel hooajal on seda praktiseeritud ka cyclocrossis, tuleb selle kasutuselevõttu maanteesõidus eelnevalt koos erinevate osapooltega – ratturite, klubide ja rattatootjatega – põhjalikult arutada,» ütles UCI president Brian Cookson. «See on samm innovatsiooni soodustamiseks, et rattasõit oleks pealtvaatajate, sportlaste, rattakasutajate ja teleülekannete tegijatele veelgi atraktiivsem.»

Paljud juhtivad rattatootjad on juba müüki paisanud ketaspiduritega varustatud maanteerattaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles