Maailma rikkaim sportlane teatas karjääri lõpetamisest

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather Jr
Floyd Mayweather Jr Foto: SCANPIX

Maailma kõige rikkamaks sportlaseks peetav poksija Floyd Mayweather Jr teatas, et lõpetab septembris karjääri. Mehe sõnul ei tunne ta enam poksimisest rõõmu, kuna kogu asi on muutunud äriks.

Mai alguses kohtub Mayweather sajandi poksimatšiks tituleeritud lahingus Manny Pacquiaoga. Esimene mees paneb 2. mail taskusse 180 miljonit, teine 120 miljonit dollarit. «Kriitikud ütlevad, et me poksime viis aastat liiga hilja. Tegelikult on asi ajastuses,» selgitas Mayweather. Viis aastat tagasi oleksid nad omavahel jaotanud ära umbes 60 miljonit, nüüd aga läheb loosi 300 miljonit dollarit.

«Kogu asi aina kasvab. Me peame ajaloo suurima poksimatši, kuid tegelikult teeme seda vaid raha pärast. Üks matš ei vähenda minu pärandit. Mida tähendavad kõik ülejäänud 47 võitu?» selgitas Mayweather.

Pärast Pacquiaoga poksimist plaanib Mayweather veel vaid korra ringi astuda. «Ma olen omadega enam-vähem ühele poole saanud. Asjad ei ole enam nii nagu varem. Kõik on muutunud äriks. Ma ei naudi seda enam. Pean oma viimase matši septembris.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles