Saksamaa meedia: Jürgen Klopp soovib suvel Dortmundist lahkuda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli telgitagustega kohati väga hästi kursis olev tabloid Bild kirjutab täna, et Dortmundi Borussia peatreener Jürgen Klopp tahab juba sellel suvel klubi juurest lahkuda. Klopi järeltulijaks peetakse 41-aastast Thomas Tuchelit, kes aastatel 2009-2014 juhendas Mainzi meeskonda.

Bild andmetel käis Klopp Borussia juhi Hans-Joachim Watzke jutul ning teatas, et soovib pärast seitse aastat kestnud edukat koostööd meeskonna juurest lahkuda. Kuigi tema leping kestab 2018. aastani, loodab Klopp klubi juhtidega selle lõpetamise osas kiiresti kokkuleppele jõuda. Sellise stsenaariumi põhjal jätkuks Klopi treenerikarjäär suure tõenäosusega Inglismaal, kus tema vastu on viimastel palju huvi tuntud.

Watzke ei soovinud ajalehele antud teemadel kommentaare anda. Kuulujuttudel andis hoogu juurde Borussia teade täna pärastlõunal toimuvast pressikonverentsist.

Klopp asus Dortmundi juhendajaks 2008. aastal ning viis suure ajalooga klubi taas Bundesliga tippu. Kahel järjestikusel aastal (2011 ja 2012) võideti Saksamaa meistritiitel. 2012. aastal võideti Müncheni Bayernit ka Saksamaa karikafinaalis. 2013. aasta mais jõuti ka Euroopa Meistrite liiga finaali, kuid seal tunnistati koduse rivaali Bayerni paremust.

Kahel korral on Klopp valitud Bundesliga aasta parimaks treeneriks ning FIFA aasta treeneri valimistel sai ta 2013. aastal teise koha.

Tänavusel hooajal on Dortmundi mängust senine särts kadunud. Seganud on ka rohkem vigastused, kuid vaatamata sellele on palju spekuleeritud Klopi lahkumise ümber. Pikalt püsis Ruhri piirkonna suurklubi tabeli kolme viimase meeskonna hulgas.

Kuus vooru enne lõppu on kerkitud kümnendaks, kuid väljalangemistsoonist eraldab Dortmundi vaid kuus punkti. Sama kaugel on ka kuues koht, mis tagaks koha Euroopa liigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles