Eesti U23 koondislane sai Prantsusmaal viienda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aksel Nõmmela.
Aksel Nõmmela. Foto: Sander Maasing

Aksel Nõmmela tegi täna Prantsusmaal toimunud La Cóte Picarde ühepäevasõidul tugeva tulemuse ning saavutas viienda koha.

Eesti U23 maanteejalgrattakoondis näitab Rahvuste Karikal jätkuvalt head minekut ning möödunud laupäeval Mihkel Räime poolt U23 Tour de Flandrial saavutatud kuuendale kohale lisas Aksel Nõmmela täna viienda koha tulemuse, tõstes Eesti riikide edetabelis viiendalt kohalt neljandaks.

Võidusõit oli ootuspäraselt närviline ja kukkumisi toimus palju. «Enamus sõidust oli rahulik, kuid lõpuringidele jõudes läks kõvaks andmiseks. Peagrupp tõmmati laiali ja saime Ekke-Kaur Vosmaniga esimestega kaasa. Finiši eel hakkasid jalakrambid kimbutama, kuid suutsin siiski viiendale kohale finišeerida. Meeskond aitas mind hästi ning võistluspäevaga võib igati rahule jääda,» sõnas Nõmmela.

Võidusõidu lõpus toimunud paljudest kukkumistest ei pääsenud ka eestlased ning Vosman sõitis õnnetul kombel ohtlikult teeäärde pargitud autole sisse, maandudes ise sõiduauto katusele, mille tagajärel purunes tema jalgratas. Õnneks on noor rattamees ise terve ja tõsiseid vigastusi ei saanud ning lõpetas võidusõidu varurattaga, saades kirja 99. koha.

Lisaks Nõmmelale ja Vosmanile oli stardis ka Josten Vaidem, kes sai 89. koha ja Norman Vahtra 100. koha. Nõmmela jaoks tublilt tööd teinud Timmo Jeret ja Steven Kalf võidusõidul lõpukohta kirja ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles