Video: möödus 30 aastat poksimaailma raputanud kolmest raundist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marvin Hagler 2013. aastal.
Marvin Hagler 2013. aastal. Foto: SCANPIX

Poksimaailma elab praegu 2. mai ootuses, kui Las Vegases lähevad kergkeskkaalus vastamisi ameeriklane Floyd Mayweather jr ja filipiinlane Manny Pacquiao. Nime poolest on matši tituleeritud juba sajandi matšiks. Samas möödus eile 30 aastat keskkaalu tiitlimatšis Marvin Hagleri ja Thomas Hearnsi vahel, mida peetakse siiani läbi aegade üheks paremaks poksimatšiks.

Toonases tiitlimatšis, mida esmalt reklaamiti nime all «The Fight» (võitlus), kuid mida praegu teatakse nime all «The War» (sõda). Toonane matš sai läbi juba kolmandas raundis ja lõppes Hagleri võiduga, kuid selle aja jooksul sai näha läbi aegade ühte vihasemat võitlust, kus omavahel jagati vastastikku võimsaid hoope.

Nii kirjutabki The Guardian, et alla kaheksa minuti kestnud matš oli niivõrd brutaalne ja sündmusi täis, et seda meenutatakse ka kolm aastakümmet hiljem. Nii oodatakse, et eesseisev suurmatš suudaks pakkuda midagi samaväärset, mis jääks meelde aastakümneteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles