Tualetiskandaal võib saada tippmalele saatuslikuks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male.
Male. Foto: Dmitri Kotjuh

Dubais toimuval maleturniiril leidis aset piinlik vahejuhtum, kui Gruusia suurmeister Gaioz Nigalidze käis turniiri ajal tihti tualetis ja kasutas seal oma vastase mängu analüüsimiseks nutitelefoni abi. Nigalidze eemaldati seejärel turniirilt ja teda võib oodata kuni 15 aasta pikkune võistluskeeld. Samas leiavad mitmed tipud, et selline asi võib male mainele hävitavat mõju avaldada.

Juba mõnda aega on räägitud, et nutitelefonide olemasolu on teinud males petmise väga lihtsaks. Nii on välja toodud, et Nigalidze tõus tippseltskonda algas 2007. aastal ning just toona jõudsid poelettidele esimeses iPhone’id, kirjutab Washington Post.

Grusiin esmalt eitas, et telefon on tema oma, kuid peagi selgus, et nutiseade oli logitud sisse ühte tema sotsiaalvõrgustikku.

«Peamine probleem peitub selles, et mobiiliga on väga lihtne males petta. Isegi minu koer võiks mõnda programmi kasutades võita male suurturniiri. Samaga võib hakkama saada ka minu vanaema või mõni täiesti tavaline inimene tänavalt,» rääkis tuntud inglasest maletaja Nigel Short.

«Minu sõber viskas hiljuti nalja, et tema telefon suudaks alistada malemaailma valitseja Magnus Carlseni. Ma ütlesin, et isegi minu mikrolaineahi suudaks seda,» rääkis Short.

Short ei ole ainus, kes arvab, et nutitelefonid ähvardavad male tulevikku. Teine inglasest suurmeister Daniel Gormally teatas hiljuti, et males on nutitelefonide abil petmine väga laialdaselt levinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles