Pritsimisskandaali sattunud Hamilton ei mõista kriitikat, pahane pole ka märjaks saanud neiu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton šampanjat pritsimas.
Lewis Hamilton šampanjat pritsimas. Foto: SCANPIX

Pärast Hiina GP-d erinevate grupeeringute ja meedia pahameele alla sattunud vormel-1 valitsev maailmameister Lewis Hamilton ei usu, et ta tegi autasustamispoodiumi kõrval seisnud neiule šampanjat näkku pritsides vea.
 

«Minu teod tulenevad tavaliselt erutusest või heast tujust. Seda peaks vaatama kui lõbusat vahejuhtumit. Ma ei häbistaks või alandaks kunagi poodiumineiut, sellised asjad pole mul mõtteski,» rääkis ta ajakirjanikele pärast Bahreini etapipaika jõudmist.

Hamiltonile valmistas rõõmu, et šampanjaga näkku saanud 22-aastane Liu Siying polnud vormeliässa peale pahane. «See kestis ainult paar sekundist ja ma ei jõudnud selle peale eriti mõelda. Ma arvan, et välismeedia on selle teema koha pealt tundlikum kui Hiina oma. Mu tööandja ütles, et ma pean lihtsalt seal poodiumil seisma ja seda ma tegingi,» rääkis Siying Shanghai Timesile.

Foto: SCANPIX

«Tore teada, et ta oli enam-vähem minu mõttekäiguga nõus. Kui ta oleks väga õnnetu olnud, siis ma oleks rohkem mures,» ütles Hamilton.

Meedias leviva seksismi ja "seksobjekti kultuuri" vastase kampaania juht Roz Hardie ütles varem Daily Mailile, et Hamilton peaks vabandust paluma. «Fotod näitavad, et neiusid ei pritsita lihtsalt šampanjaga, vaid jooki sihitakse teadlikult otse näkku, mis ei paista olevat neiu poolt vabatahtlik.»

«Ma arvan, et Hamilton peaks teo eest vabandama ja hoolikalt mõtlema, kuidas ta tulevikus käitub. Tundub, et ta kasutab poodiumineiut ära. Kurb, et suurepärast võitu varjutab isekas ja taktitundetu käitumine,» ütles Hardie ja lisas, et juhtum tõstab taas esile, et naisi kasutatakse mootorispordis seksobjektidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles