Rootslased on rahvusvahelises kergejõustikuliidus pettunud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) otsustas täna, et 2021. aasta MM peetakse USA-s Eugene'is. Erinevalt varasemast ei viidud läbi korraldaja leidmiseks konkurssi, vaid anti korraldusõigus otse Eugene'ile.

Rootsi kergejõustikuliit lootis aga, et 2021. aasta MMi võiks korraldada hoopis Göteborg ja eeldatava konkursi eel tehti korralikke jõupingutusi.

"See ei ole aus mäng - meie jaoks oli see valik üllatav. Me teadsime seni, et ametliku huvi ülesnäitamiseks on aega vähemalt 2016. aasta aprillini. Koos Göteborgi linnaga tegime juba aastaid tööd, et MM-i jaoks kandidatuur esitada," pahandas Rootsi kergejõustikuliidu president Anders Albertsson BBC vahendusel.

"IAAF teadis, et Göteborg on tõsine kandidaat 2021. aasta MM-ile. Me olime korraldusõiguse taotlemiseks juba aastaid ettevalmistusi teinud, aga nüüd selgus, et me ei saagi kandideerida. Aasta 2021 on Göteborgile väga tähtis, sest siis peab linn oma 400. sünnipäeva. Mõistan Rootsi kergejõustikuliidu pettumust," kirjutas oma avalduses äsja Euroopa kergejõustikuliidu juhiks valitud Svein Arne Hansen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles