Belgia rattaässa ähvardab imikutele mõeldud toidulisandi tarvitamise eest kaheaastane karistus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greg Van Avermaet.
Greg Van Avermaet. Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP

Belgia jalgrattaliit nõuab rattaässale Greg van Avermaetile kaheaastast karistust, sest BMC tiimi sõitja on kasutanud kahte ainet, mis on teatud juhul keelatud, vahendab Cyclingnews.

29-aastasele Avermaetile pannakse pahaks Diprophose ja Vaminolacti kasutamist. Esimene neist vähendab paistetust ja on võistluste ajal keelatud. Teine on imikute toidulisand, mis on keelatud juhul, kui seda süstitakse. Vaminolact aitab imikuid, kelle veri ei suuda toitaineid piisavalt hästi omaks võtta.

Van Avermaeti kaitsjad väidavad, et belglane sai arsti käest küll Vaminolacti retsepti, aga ei kasutanud seda ära.

Süüdistus põhineb van Avermaeti ja kahtlase mainega arsti Chris Mertensi meilivestlustel, millest ilmneb, et van Avermaetile anti Mertensi heakskiidul Diphrophost. Kaitsjate sõnul raviti sellega belglase kanda, mis on talle häda teinud juba pikka aega, aga mitte selleks, et ta võistlustel kiiremini sõidaks.

Juhtumi uurimist alustati 28. veebruaril, aga pärast ülekuulamisi otsustas Belgia rattaliit, et van Avermaei teod väärivad karistust. Lisaks kaotaks ta 2012. aasta tulemused ja peaks tasuma 262 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles