EOK toetab noori sportlasi 61 000 euroga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säravad noored sportlased said EOKlt stipendiumi
Säravad noored sportlased said EOKlt stipendiumi Foto: EOK

Eesti Olümpiakomitee (EOK) toetab tänavu järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda» kaudu noori sportlasi 35 stipendiumiga kogusummas 61 000 eurot. Järelkasvutiimi valitud sportlasi tutvustati täna Tartus toimunud Eesti Olümpiaakadeemia aastakonverentsil.

EOK presidendi Neinar Seli sõnul on noorte talentide toetamine ja märkamine olulised nii sportlasele endale, aga ka meie rahvale ja riigile. «Nemad peaksid ühel päeval praegustelt tippudelt teatepulga üle võtma ja uusi teetähised seadma. Mõned neist on lausa teerajad uute alade tutvustamise või vanade taaselustamisel,» ütles Seli.

Täna valiti järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda» järgmised 33 sportlast. Aasta jooksul antakse välja veel kaks stipendiumi.

Suveolümpiaalad

Erika Kirpu, vehklemine

Rasmus Mägi, kergejõustik

Julia Beljajeva, vehklemine

Epp Mäe, maadlus

Eleriin Haas, kergejõustik

Anett Kontaveit, tennis

Mihkel Räim, jalgrattasport

Anna Pohlak, purjetamine

Taliolümpiaalad

Saskia Alusalu, kiiruisutamine

Marie Turmann, curling

Irina Štork ja Taavi Rand, iluuisutamine

Rene Zahkna, laskesuusatamine

Marko Kilp, murdmaasuusatamine

Mitteolümpiaalad

Rasmus Haugasmägi, veemoto

Sander Pärn, autoralli

Alex-Edward Raus, jõutõstmine

Ksenia Belomestnova, allveeujumine

Evely Kaasiku, orienteerumine

Pallimängud

Kaspar Kallion, saalihoki

Kadri- Ann Lass, korvpall

Ardo Puna, käsipall

Robert Rooba, jäähoki

Henri Treial, võrkpall

Noor ja andekas

Katrina Lehis, vehklemine

Kristjan Ilves, kahevõistlus

Väga noor ja andekas

Kelly Sildaru, freestyle-suusatamine

Kregor Zirk, ujumine

Estiko stipendium

Peeter Olesk, laskmine

Andre Seppa, judo

Hans-Christian Hausenberg, kergejõustik

Eesti rahva stipendium

Kätlin Piirimäe, kergejõustik

Janek Õiglane, kergejõustik

Andi Noot, kergejõustik

EOK järelkasvuprojekti tänavusse põhikoosseisu valiti aastatel 1992-1995 sündinud sportlased, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel. 2000-eurosed stipendiumid anti välja järgnevalt: kaheksa suveolümpiaaladel, viis taliolümpiaaladel, viis mitteolümpiaaladel, kahele noorele talendile ning kolmele Estiko stipendiaadile. 1000-eurosed stipendiumid antakse kahele väga noorele talendile ja kuuele pallimängualade sportlasele ning üks 4000-eurone stipendium pallimängude võistkonnale. Samuti antakse välja Eesti Rahva stipendium, mille saaja otsustab Aasta spordihetke konkursi võitnud spordialaliit, seekord Eesti Kergejõustikuliit. Sel aastal on projekti eelarve kokku 61 000 eurot.

Kolme aasta eest EOK presidendi Neinar Seli initsiatiivil ellu kutsutud projekti kaudu on nende aastate jooksul välja antud 90 individuaalset ja 3 võistkonna stipendiumi kogusummas 171 000 eurot. Toetatud on 62 sportlast, neist kümme sportlast – Julia Beljajeva, Kristjan Ilves, Erika Kirpu, Anett Kontaveit, Epp Mäe, Rasmus Mägi, Taavi Rand, Alex-Edward Raus, Kelly Sildaru ja Irina Štork – on projekti valitud kõigil kolmel aastal. Kümme sportlast – Kaarel Alupere, Sten-Erik Anderson, Ksenia Belomestnova, Rasmus Haugasmägi, Kevin Korjus, Kadri-Ann Lass, Katrina Lehis, Kaarel Nurmsalu, Peeter Olesk ja Anna Pohlak – on projekti valitud kahel aastal. Projekti eelarve moodustab kolmest allikast: algselt EOK presidendi palgaks arvestatud osast EOK eelarves, Estiko toetusest ning aasta spordihetke telefonihääletuse tulust. Viimane läheb kogu ulatuses Eesti rahva stipendiumi fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles