Valdmaa olukorrast Venemaal: kui lahkuma peab Kalev, siis peaks tagasi kutsuma ka Anne Veski

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Valdmaa.
Ivar Valdmaa. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kalev/Cramo korvpalliklubi president Ivar Valdmaa andis portaalile basket.ee pikema usutluse, kus rääkis klubi tänavusest hooajast. Mõnel pool on kritiseeritud kalevlaste otsust teha kaasa VTB Ühisliigas, mis on sisuliselt Venemaa lahtised meistrivõistlused. Valdmaa kinnitas, et nende eesmärgid on sportlikud ning poliitilise situatsiooni tõttu nad end ohvriks tuua ei taha.

«Peab nentima, et olukord Venemaal ja Venemaaga on aasta jooksul muutunud järjest keerukamaks. Samas me peaksime siis vastu võtma otsuse, et mitte keegi ei käi enam Venemaal. Tagasi peaks kutsuma nii Kerde kui Timmu Venemaalt ja kõigi muude alade esindajad lõpetades nimekirja Anne Veskiga,» rääkis Valdmaa. «Samuti ma pole veel kuulnud, et hispaanlased ja leedulased näiteks nõuaks CSKA ja teistes satside väljaviskamist Euroopa liigadest. See on liiga lai küsimus, et meie peaksime siin ennast ohvriks tooma.»

Ta jätkas: «Sportlikus mõttes on see suurepärane võimalus mängida Euroopa tippvõistkondadega ja me oleme spordi asetanud esikohale, kuna tegemist on rahvusvahelise sarjaga, kus osalevad seitsme riigi klubid. Äärmiselt rumal oleks hooaeg pooleli jätta. Salumetsagi Kalev mängis leedukate loobumise järel 91 hooaja lõpuni, kuigi näiteks leedukad olid liigast loobunud. Selle saavutuse üle oleme uhked siiani. Samas eks näis, mis üldse uuest hooajast saab. Tänane majanduspoliitiline olukord Venemaal võib kahtlemata seada ohtu VTB ja KHLi suguste rahvusvaheliste liigade jätkusuutlikuse.»

Täispikka intervjuud Ivar Valdmaaga saab lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles