Eduseisu maha mänginud Paide kaotas Tammekale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas võitis Tartu Tammeka seitsmenda vooru viimases mängus 3:2 Paide Linnameeskonda. Geir-Kristjan Suurpere viis Tartu juba seitsmendal minutil juhtima, kuid avapoolaja lõpuks lõi Paide ründetäht Vjatšeslav Zahovaiko kaks väravat ning viis Linnameeskonna ette. Teisel poolajal ei õnnestunud Paidel aga edu hoida ning tartlastele tõid võidu Tauno Tekko ja Kevin Rääbise tabamused.

Enne mängu:

Paide on kuue vooru järel üllatuslikult turniiritabelis viimasel kohal, olles teeninud punktilisa vaid 2:2 viigimängust Pärnuga ning eelmise vooru kohtumisest Narva Transiga, mis lõppes piirilinnas seisuga 0:0. Mängu kangelane oli seejuures Paide väravavaht Mart-Mattis Niinepuu, kes hiilgas tolles kohtumises mitme efektse tõrjega. Kui seni meistriliigas ainsana võiduta olev Paide suudab Tammeka alistada, tõustakse neist tabelis igal juhul mööda ja pääsetakse punase laterna rollist.

Ilmselt tuleb Niinepuul aga sama head tööd teha ka laupäeval, sest hooaega samuti kahvatult alustanud Tammeka on viimastes kohtumistes oma mängu kenasti käima saanud. Viiendas voorus saadi kodumurul esimene võit, kui üllatavalt kindla 3:1 skooriga oldi üle Narva Transist, eelmises voorus näidati aga hambaid FC Florale, kui asuti mulluse pronksimeeskonna vastu mängu juhtima. Lõpuks võttis Flora siiski 3:1 võidu, kuid võrreldes kehvapoolse hooaja algusega on Tammeka hoogu sisse saamas. «Kindlasti läheme mängima võidumõtetega. Me ei saa selles mõttes latti alla lasta ja ei oleks kindlasti rahul Paidest küll hea mängupildi, aga kaotuse või viigiga,» lausus Tammeka peatreener Indrek Koser pärast teisipäevast kohtumist Floraga klubi koduleheküljele.

Paide juhendaja Meelis Rooba: «Paide esimene mäng naturaalmurul. Tähtis on suuta väljaku ja uute oludega kohaneda, viimasest mängust Narvaga on vaja kaasa võtta meeskondlik mängimine. Usun, et töötame õiges suunas ja saame ka tehtud töö tulemuseks realiseerida.»

Paide poolkaitsja Rene Puhke: «Tammeka ei ole lihtne vastane, seda on näidanud nende viimased kaks kohtumist. Meie eesmärk on näidata kodus head mängu.»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Lihtne loogika ütleb, et kes – kas Paide või Tammeka – kaitses parema mängu teeb, see ka võidab. Kuuldavasti on tribüünidele oodata Tartust ka väikest fänniarmeed, mis on väga meeldiv!»

Tammeka väravavaht Karli Kütt: «Paistab, et meeskonnal on hetkel hea minek ning mängupilt muutub iga mänguga paremaks ja loogilisemaks. Oleme saanud pidada ka kaks murumängu, mis võib anda meile kerge eelise Paide ees, kes pole veel murule saanud. Läheme kindlasti kolme punkti võtma!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles