Ainult võite tunnistav Kalju alistas ka tiitlikaitsja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas jätkab täiseduga Nõmme Kalju meeskond, kes täna võitis võõral väljakul 2:0 tiitlikaitsjat Levadiat. Nõmmekate väravad kanti Joel Lindpere ja Tarmo Neemelo nimele.

Mängu käik:

Levadia - Kalju 0:2

31. Lindpere, 75. Neemelo

-

Levadia algkoosseis: Pareiko, Laitinen, Rakhmanau, Rähn, Antonov, Peetson, Lipin, Elhussieny, Teever, Kruglov, Pikk

-

Kalju algkoosseis: Teleš, Mööl, Rodrigues, Bärengrub, Kallaste, Wakui, Kimbaloula, Dmitrijev, Purje, Listmann, Lindpere

-

Mäng on alanud!

7min

Levadia on mängu alustanud paremini ning palli hoitakse vastaste väljakupoolel. Midagi ohtlikku pole siiski korda saadetud

9min

Kalju teeb vasturünnaku ning Lindpere pääseb korralikult löögile. Pareiko tõrjub ning kaitsjad löövad palli nurgalöögiks

20min

Viimastetl minutitel on aktiivsem olnud Kalju. Levadia rünnakud on muutunud harvaks

27min

Kruglov lööb karistuslöögist peale, kuid Teleš tõrjub

31min

0:1 Nõmme kalju läheb juhtima!!!! Pareiko suudab Purje lähilöögi küll tõrjuda, kuid esimesena jõuab jaole Lindpere, kes palli tühja väravasse saadab

-

Poolaeg

46min

Algas teine poolaeg. Levadia tegi ka ühe vahetuse: lahkus Peetson, väljakule tuli Rättel

50min

Kadriorus jälgib tänast mängu 415 inimest

57min

Pikk ja Rättel pääsevad üksteise järel löögile, kuid Kalju kaitset veel lahti pole õnnestunud murda

58min

Kalju vahetab: Lindpere välja, Reginald sisse

63min

Rättel on Levadia rünnakutele hoopis teise hingamise toonud

72min

Kalju vahetab: Neemelo sisse, Kimbaloula välja

75min

0:2 Kalju suurendab eduseisu. Purje teeb suurepärase eeltöö ning annab palli Neemelole, kes palli kindlalt võrku saadab

78min

Levadia toob ründejõudu juurde: väljaku tuleb Saag

83min

Levadia saadab Rähni ründesse

85min

Listmanil suurepärane võimalus eduseisu veelgi suurendada, kuid pall läheb tagumisest postist väga napilt mööda

90min

Antonov teeb hea löögi, kuid Teleši tõrje on veel parem

-

Mäng läbi. Kaljule teenitud 2:0 võit

Foto: Erik Prozes

Enne mängu:

Kadrioru staadion võõrustab sel hooajal esmakordselt Premium liigat. Kui läinud aastal oli see suveperioodil koduväljakuks ka Kaljule, siis sel aastal mängib Nõmme meeskond kõik kodumängud Hiiu staadionil.

Levadia ja Kalju on liigas ainsad, kes veel kaotusevalu tundma pole pidanud. Nõmme Kaljul on siiski oluliselt paremini läinud, sest kuuest mängust on nopitud maksimaalsed 18 punkti, mis neile hetkel ka liidripositsiooni annab. Levadia on pooled mängud viigistanud ning 12 punktiga hõivatakse tabeli kolmas rida. Kahe meeskonna vahele mahub 15 punktiga FC Flora.

Levadia on saanud ühe puhkepäeva enam, sest tiitlinõudlejad olid võistlustules esmaspäeval, kui võõrsil tehti 3:3 viik Sillamäe Kaleviga. Päev hiljem oli Nõmme Kalju kodus 1:0 parem Pärnu Linnameeskonnast. Kalju peatreener Sergei Terehhov andis aga mitmetele põhimeestele puhkust, mistõttu võivad Nõmme mängijad olla laupäeval väga teravad.

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Laupäeval ootab meid Kadriorus vastasseis tabelis esimesel kohal oleva meeskonnaga. Ootame väga võitluslikku ja huvitavat kohtumist ning loodame, et sellele tulevad kaasa elama paljud vutisõbrad ja meie poolehoidjad. Anname endast parima, et esimesest kodumängust Kadriorus kolm punkti välja võidelda.»

Kaitsja Taavi Rähn: «Ülioluline kohtumine esikohal oleva meeskonna ning teise kullapretendendiga meie kõrval. Liidrite omavahelised mängud on alati väga tähtsad ja võitluslikud. Laupäeval mängime esimest korda Kadriorus ja meeskond soovib kindlasti kolm punkti võtta.»

Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Pärnu vastu ei tulnud kolm punkti lihtsalt, kuid jätkame täiseduga ning oleme liigaliidrid. Levadia on valitsev meister ning kindlasti raske vastane, kuid me usume, et suudame mängus tulemust teha. Eesmärk on kolm punkti ja taga null hoida. Samuti ootame fänne mängule.»

Kaitsja Alo Bärengrub: «Järjekordne oluline mäng tiitlikaitsja Levadiaga. Siiamaani oleme ilusti hakkama saanud, kõikidest mängudest võidud, tahaksime seda seeriat jätkata. Loomulikult on hea meel mängida Kadriorus, mis oli meile mitu aastat koduks. Ootame palju publikut ja fänne meile kaasa elama.»

Lisainfo

Vaheajal toimuva publikumängu võitjale on St. Peter Line´i poolt auhinnaks viisavaba kruiis kahele Peterburisse.

Piletiinfo

Pileti hind 5 eurot, sooduspilet 8-18-aastastele lastele ja pensionäridele 2 eurot. Facebooki üritusel osalejatele kehtib samuti 2 eurone sooduspilet. FC Levadia Lyonessi klubikaardiga sissepääs tasuta.

Kohtunikud

Väljakukohtunik: Eiko Saar

Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Aron Härsing

4. kohtunik: Silver Kõiv

Lisakohtunikud: Juri Frischer, Veiko Mõtsnik

Mängu inspektor: Uno Tutk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles