Korvpalli esiliiga põnevusfinaali võitis Balteco

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Marko Saarm

Korvpalli esiliiga meistriks krooniti mullune teine Balteco, kes suuresti tänu rikkalikele kogemustele alistas finaalis favoriidiks peetud Betoonimeister/Tskk/Nordi 74:72 (42:38).

Finaali eeldused olid sellised, et mõningaseks soosikuks sai pidada Tiit Soku juhendatavat Betoonimeistri võistkonda, seda hoolimata faktist, et nende pikimad mängija on kolm 196 cm pikkust meest. Baltecol siiski on tegijate seas kahemeetrine Allar Leppind ning 197 cm pikk Indrek Kaarlep.

 

Kui aga vaagida võidu ja kaotuse põhjusi, siis pigem võiks öelda, et Tskk-d vedasid suuresti alt närvid ja võidukohustus (soov ju oli, et sportlikul printsiibil meistriliigasse tõusta). Kui palju visati vabalt positsioonilt mööda, kuipalju tehti rumalaid palliakotusi otsustavatel minutitel...? Rünnak oli liiga heitlik.

 

Balteco vältis rumalusi, tabas otsustavatel minutitel omad visked ära ning seisis kaitses küllalt stabiilselt. Tõsi, viimasel rünnakul (millele Tskk läks 72:74 seisul 20 sekundit enne lõpusireeni) sai Tskk noormängija Kristofer Kurvits kaks korda äärelt vabalt visata, kuid pall ei tabanud kummalgi korral instrumenti. Kaks pallikaotust tegi viimasel minutil ka Tskk tagamees Igor Arendas.

 

Veel võib lisada, et Tskk teenis 36.-39. minutini kaheksa vabaviset, millest kaks tabas vaid Andres Zoober (kokku neil minuteil 8/4). Balteco kõige tähtsamad korvid viskasid Allar Leppind (68:60), Ardo Krass (71:65) ja Kauri Sild (73:69).  Samas jäi Tskk mitme liidri (Heigo Erm, Igor Arendas, Martin Rausberg) panus tavapärasest kasinamaks - just punktide osas.

 

Tõnu Soodla, Balteco juhendaja, võttis kokku: "Edu vahetus, kuid pääsesime teisel poolajal siiski dikteerima. Edu tõi, ma usun, enesekindlus. Teiseks, see, et meil on varasemalt olnud liigagi palju mängijaid, liiga palju mehi mängus; täna pidi tegema enne mängu otsuse ja see sai tehtud - vedasime lõpuni üheksakesi. See, et neli neist viie veaga välja langesid, ma neile üldse ette ei heida. See tõestab, et võitlus oli kõva."

 

Ta lisas: "Final Four'i formaat on selline, loterii... Aga meie kogemuste pagasis on sarnaseid mänge päris palju. Pakkusime, tõsi ka vastastele võitu, aga nad ei haaranud sellest kinni. Vastaste peatreener pakkus omakorda vabavisetega ka meile võimalust varem võit ära vormistada, aga me ei teinud seda. Kuid lõpp hea, kõik hea."

Kolmanda koha mäng läks lisaajale. KK Räpina Kotkad tegid endale suurt meelehead ning võtsid pronksimängus Tartu Kalev/Estiko skalbi 79:76. Poolfinaalis oli Estiko kaotanud Baltecole samuti lisaajal 86:88.

 

Selle mängu numbrid on üsna kummalised: Tartu võitis laua 46-32 ja korvisöödud 15-8, vaid palliakotusi tegid nad 21 Räpina 13 vastu. Kapepunktivksed Tartu kasuks 54 vs 35 % (!), kolmesed Räpinale 40 vs 29 %, vv Räpinale 63 vs 42 % (seega, Kalev/Estiko tabas vabaviskejoonelt 26/11!).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles