Mulgikrossi võitis Gert Krestinov

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi krossi start.
Mulgi krossi start. Foto: Rauno Kais

Laupäeval sõideti Viljandi lähistel asuval Holstre-Nõmme krossirajal traditsionaalne Eesti suvist motokrossihooaega alustav Mulgikross, kus olid stardis väga palju kiireid võistlejaid Soomest ja Lätist, kuna tegemist oli ka Baltimere meeskondlike karikavõistluste etapiga.

Kuna võistlusele eelnev nädal, kui isegi korraks sadas korralik lumi maha, oli raja korralikult läbi kastnud, siis ootasid võistlejaid ees üpris keerulised sõiduolud. Võistluse organisaatorid tegid aga head tööd ning sõidud said ilma suuremate probleemideta kenasti sõidetud ning parimad pärjatud.

Kõige kiiremas klassis Open ei leidunud vastast peamiselt Inglismaal võistlevale Gert Krestinovile (Honda, Motoextreme), kes ei andnud üheski sõidus konkurentidele erilist sõnaõigust. Pea sama kindlalt sai teise koha esimesed kaks sõitu Krestinovi järel lõpetanud Priit Rätsep (Honda, HRC Honda Racing), kes juhtis isegi viimast sõitu mõned esimesed kurvid, kuid suretas siis tsikli korraks välja ning langes kohti, kuid suutis end siiski kindlalt teiseks sõita.

Kolme sõidu kokkuvõttes sai kolmanda koha avasõitu esimese ringi juhtinud ja hiljem neljandaks taandunud Andero Lusbo (Suzuki, Kagu MK), kes oli ka teises neljas, kuid viimases kolmas. Esikuuikusse mahtusid veel kaks esimest sõitu kolmandana ja viimase viiendana lõpetanud soomlane Ludvig Söderberg (Husqvarna), Jüri Triisa (Husqvarna, RedMoto Racing) ja Ardo Kaurit (Yamaha, Yamamoto RC).

MX2 klassis meie sõitjatel kahjuks nii hästi ei läinud ning poodiumile sõitsid meie naaberriikide sportlased. Kaks esimest sõitu võitis kindlalt soomlane Aki Manninen (KTM) ja talle piisas viimase sõidu kolmandast kohast, et kokkuvõttes poodiumi kõrgeimale astmele tõusta. Teise koha sai avasõidus üheksandalt kohalt end lõpuks viimasel ringil teiseks sõitnud lätlane Kristers Drevinskis (KTM), kes oli teises sõidus neljas ning võitis viimase. Poodiumi madalaimale astmele astus päeva lõpuks võitja kaasmaalane Jami Numminen (Kawasaki), tema oli kahes esimeses sõidus kolmas ja viimases teine. Esimese kuue sekka tulid veel soomlane Sami Naukkarinen (Yamaha), parim eestlane Claudius Roosma (Yamaha, Yamamoto RC) ja soomlane Joona Saari (Suzuki).

Masinaklassis 85cc võitis kõik kolm sõitu Andreas Hiiemägi (Husqvarna, Kose AMK) Jörgen-Matthias Talviku (KTM, Pärnu MC) ees. Avasõidus saabus lahendus alles viimasel ringil, kui liidrina sõitnud Egert Pihlaku (KTM, Motoextreme) tsiklil sai kütus otsa ning Hiiemägi kukkus ja Talviku tõusis liidriks, kuid tegi seejärel ise vea ning Hiiemägi sai napi võidu. Kahes ülejäänus sõidus olid kahe esimese vahed aga suuremad ja Hiiemäe võidud kindlamad. Kolmanda koha sai avasõidu kolmandana ja kaks teist neljandana lõpetanud Allar Pent (KTM, Sõmerpalu MK). Neljas oli kokkuvõttes Meico Vettik (Kawasaki, Mägi Racing), viies Aleksei Zorin (KTM, Narva Motoklubi) ja kuues soomlane Pyry Juupaluoma (Kawasaki).

65cc ja 50cc klassis sõideti kaks võistlussõitu. 65-stel ei leidunud vastast soomlasele Sampo Rainiole (KTM), kes võitis mõlemad sõidud, kahe sõidu kokkuvõttes sai teise koha sõitudes kolmanda ja teisena lõpetanud Martin Michelis (KTM, RedMoto Racing) ning kolmandaks tuli teise ja kolmanda koha tulemusena Romeo Karu (KTM, Motoextreme).

Kõige väiksemate krossisõitjate seas oli parim avasõidu võitnud ja teises teisena lõpetanud Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK), talle järgnesid Läti poiss Rolands Bogdanovics (KTM), kes oli esimeses sõidus kolmas ja teises parim. Kolmas koht kuulus aga sõitudes teise ja kolmanda koha saanud Robin Randojale (KTM, KTM Racing Team). Vapralt võitles ka oma esimesel suuremal võistlusel osalenud Tanel Leoki poeg Sebastian (KTM, Sõmerpalu MK), kes oli 20 osaleja seas kokku 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles