17-aastane Hannes Soomer sai Euroopa meistrivõistluste etapil teise koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hammes Soomer.
Hammes Soomer. Foto: EJC

Hollandi kuulsal Asseni ringrajal sõideti Superbike maailmameistrivõistluste etapi raames ka  European Junior Cup’i, kus Eestit esindasid sarnaselt avatapile kogu sarja kaasategevad Hannes Soomer ja esmakordselt ellu kutsutud naiste klassis ka Anastassia Kovalenko.

Soomeri jaoks algas Asseni võistlusnädalavahetus väga hästi, kui ta sõitis mõlemas kvalifikatsioonis välja kiireima ringiaja, Kovalenko seevastu oli esimeses ajasõidus 27-s, kuid teises kukkus juba esimesel ringil ning pidi alustama võistlust viimaselt kohalt.

Soomer haaras sõidus kohe liidrikoha, kuid langes kolmandal ringil teiseks ning järgmisel veel koha võrra. 10-ringilise võidukihutamise lõpplahendus saabus aga alles viimases kurvis, kui sõidu liider itaallane  Emanuele Pusceddu sõitis kurvi pikaks ning temast möödusid sarja liider hispaanlane Javier Orellana ja Soomer, kes ka kaks esimest kohta võtsid. Viimaselt stardikohalt startinud Kovalenko lõpetas sõidu kokkuvõttes 23-ndana, kuid naiste arvestuses oli ungarlanna Viktoria Kis'i järel ja avaetapi võitnud uus-meremaalanna Avalon Biddle ees teine.

Sarja liidrina jätkab 50 maksimumpunktiga Orellana, teine on Pusceddu (32 p) ja kolmas Soomer, kes kaotab itaallasele ainult ühe punktiga.

«Plaan A oli proovida eest ära saada ehk esimesed kolm ringi endast 110% anda ja vaadata, mis siis saab. See kahjuks ei toiminud ning siis oli targem taga sõita ja mängu jälgida,» rääkis Soomer.

«Mõned kohad olid mul väga kiired, aga osades kohtades jäin maha ja head möödasõidukohta ei olnud. Viimases kurvis panustasin välja minekule ja see töötas. See töö, mis me meeskonnaga see nädalavahetus tegime, on olnud väga suur samm avaetapist Aragonis edasi ja tänu neile ka see kauaoodatud poodium tuli. Suur aitäh meeskonnale, sponsoritele ja kõigile teistele pöidlahoidjatele,» rõõmustas Soomer peale edukat võistlust.

«Rada oli minu jaoks täiesti uus ja kuna kvalifikatsioonis kukkusin, sain väga vähe harjutamisaega. Asseni rada on kiire ja koosneb sellistest elementidest, mis olid minu jaoks uued. Sõit ise oli väga raske ja kukkumisest tingituna ei saanud ma maksimumtempos sõitmist jätkata, kuivõrd kannatada saanud ranne ei võimaldanud kõvasti pidurdada ja tsiklit suurel kiirusel kurvi lükata. Loodan, et järgmiseks sõiduks on käsi juba korras,» võttis oma seiklusterohke etapi kokku Kovalenko.

Järgmine European Junior Cup’i võistlus toimub 10. mail Itaalias Imola ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles