Kicker: Arsenal kaalub tõsiselt Jürgen Klopi palkamist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger ja Jürgen Klopp (paremal)
Arsene Wenger ja Jürgen Klopp (paremal) Foto: SCANPIX

Saksamaa väljaanne Kicker kirjutab, et Londoni Arsenali jalgpalliklubi kaalub tõsiselt Dortmundi Borussiast lahkuva peatreeneri Jürgen Klopi palkamist. See tähendaks omakorda, et 19 aastat Arsenali juhendanud Arsene Wenger lahkub ametist.

Jürgen Klopp teatas eelmisel nädalal, et lahkub suvel Dortmundist. Seitse aastat meeskonda juhendanud Klopp vedas Dortmundi kahe Saksamaa meistritiitlini ning korra võideti ka kohalik karikasari. 2013. aastal mängiti Meistrite liiga finaalis. Nüüd teatas Klopp, et otsib endale uut tööandjat, kuna vaba aastat ta võtta ei soovi.

Klopp koos Borussia mängijatega Arsenali staadionil
Klopp koos Borussia mängijatega Arsenali staadionil Foto: MATT DUNHAM/AP

Klopi nime on nädala jooksul seostatud pea kõigi Euroopa tippklubidega. Arsenali ja Wengerit seob pikk ja edukas koostöö, kuid Klopi vabanemine on juhtkonna mõtlema pannud. Ehk on nüüd õige aeg muutusteks? Wenger on Arsenali juhendanud 1059 mängus, millest võidetud on 610. Kolmel korral on ta Londoni klubiga võitnud Inglismaa meistritiitli ning viiel korral on trimfeeritud karikasarjas.

Arvatakse, et Klopi liitumise puhul jätkab Wenger Arsenalis mõnel teisel ametikohal.

Inglismaa klubidest on Jürgen Kloppi seostatud ka Manchester City ja Liverpooliga. Läbi on käinud ka Itaalia ja Hispaania klubide nimesid.

Pärast nädalavahetusel teenitud 3:0 võitu Paderborni üle tänasid Dortmundi fännid treenerit tänuviisiga:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles