Euroopa suurriigid jäävad üksteise järel vormel-1 etapist ilma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Itaalia GP Monza ringrajal
2014. aasta Itaalia GP Monza ringrajal Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone vihjas, et Itaalia võib oma kohast sarja kalendris ilma jääda.

2008. aastal sõideti viimast korda vormel-1 etapp Prantsusmaal ning tänavu ei toimu esmakordselt pärast 1960. aastat legendaarset Saksamaa GP-d. Nüüd teatas Ecclestone, et sarnane saatus võib tabada Itaaliat.

Itaalia ja Inglismaa etapid on ainsad, mis on sarja kalendris olnud algusest peale. Vormel-1 sarja leping Monza ringrajaga kehtib hetkel 2016. aasta lõpuni. Mis saab aga pärast seda, pole teada.

«Peame lihtsalt kannatlikud olema ja vaatama, mis saama hakkab,» ütles Ecclestone. «Neil puudub hetkel kokkulepe – olukord on sarnane Saksamaaga.» Kui Ecclestone’ile mainiti, et niivõrd legendaarse etapi kalendrist kaotamine on mõeldamatu, siis oli britil kiire vastus valmis. «Mulle öeldi sama ka siis, kui kaotasime Prantsusmaa etapi. Ja siis kui kadus Saksamaa. Me oleme ju leidnud head asendused, kas pole?»

Järgmisena plaanib Ecclestone kalendrisse lisada Aserbaidžaani  GP, mis hakkab toimuma Bakuu tänavaringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles