Imemehest vastuoluliseks meheks – käes on tõestamise aeg

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola.
Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola. Foto: SCANPIX

Aastatel 2008 kuni 2012 FC Barcelonat juhendades 14 erinevat tiitlit võitnud ja sellega endale imetreeneri maine loonud Pep Guardiola on seejärel olnud jalgpalliturul kõige ihaldusväärsem juhendaja. Siiski tundub, et vähemalt osa sellest kuulsusest ja särast hakkab praeguseks tuhmuma.

2013. aastal Müncheni Bayerni tüüri juurde asunud mees viis Saksamaa suurklubi eelmisel aastal riigi meistriks ja karikavõitjaks. Bundesliga tiitli poole sammutakse kindlalt ka tänavu ning ka karikasarjas on jõutud poolfinaali. Siiski ei ole kõik Guardiola jaoks niivõrd roosiline, kuna mullu jäi põhieesmärk täitmata ja ka tänavu võib tabada teda sama saatus.

Mullu langes Bayern Meistrite liigas konkurentsist poolfinaalis, kui Madridi Realile kaotati kahe mängu kokkuvõttes 0:5. Seejuures kodumängus jäädi alla 0:4. Tänavu ollakse raskes seisus veerandfinaalis, kui avamäng kaotati FC Portole 1:3. Võimalus vigade paranduseks seisab ees täna, kui Münchenis on kavas korduskohtumine.

Vigastustega hädas oleva Bayerni ning eelkõige just Guardiola jaoks on tänane matš ülimalt oluline, kuna fännide ja ka juhtkonna silmis on vaja end tõestada. Tähelepanu keskpunkti ongi praeguseks tõusnud Guardiola, kelle väljaütlemiste tõttu lahkus tiimist võistkonna peaarst Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Alates 1977. aasta 1. aprillist meeskonna juures tööd teinud mees lahkus oma ametipostilt neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles