Suve oodatuim korvpallitehing sai teoks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman tegi hüppe uuele tasemele – mullu Rakvere Tarvas mänginud 18-aastane mängumees siirdus uueks hooajaks meistermeeskonda Tartu Rock.
Rain Veideman tegi hüppe uuele tasemele – mullu Rakvere Tarvas mänginud 18-aastane mängumees siirdus uueks hooajaks meistermeeskonda Tartu Rock. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kogu suve liikusid kuuldused, et Tartu Rocki korvpallimeeskond soovib endale mullust komeeti Rain Veidemani. Esialgu näis, et tulutult, ning noormees alustas hooaega ikkagi Rakveres. Eile pärastlõunal muutus aga kõik – Veidemanist sai Rocki mängija.


Otsus polnud siiski nii ootamatu, kui laiemale üldsusele võib tunduda. Kuigi kumbki pool ei kippunud seda avalikkuse ees tunnistama, pidasid Rocki juhtkonda kuuluv Andres Liinat ja Tarva peatreener Andres Sõber pikka aega läbirääkimisi. Ikka nii, et Liinat survestas ja Sõber lükkas otsustamist muudkui edasi.

Asjad hakkasid aga liikuma alles pärast seda, kui Sõber nägi, et Eesti koondise korvialune tugitala Janar Talts jäi samuti Tartusse ning pärast aastast vaheaega naasis Gruusia koondise mängujuht Giorgi Tsintsad­ze. Sellises koosluses nägi Sõber juba jõudu ja leidis, et möödunud aastaga tema vaieldamatuks lemmikuks saanud Veidemanil oleks nende meeste kõrval parem areneda.

Pealegi oli mängumees asjade käiguga hästi kursis ning kui Sõber avaldas arvamust, et nüüd võiks Rockiga liituda, tunnistas ta, et soovibki Eesti meistermeeskonda minna. «Taltsi ja Tsintsadzeta polnuks asjal erilist mõtet, tase olnuks sama mis Rakveres,» tõdes Veideman. «Meil oli Sõbraga kokkulepe, et teen ettevalmistuse ja kontrollmängud Tarvas ning oktoobris vaatame, mis edasi saab. Praegune aeg tundus aga otsustamiseks õigem.»

Üheaegne kurbus ja rõõm

Üleeile õhtuks olid kahe poole läbirääkimised sellises järgus, et Sõber pidi eile sõitma Tartusse arutama üleminekuga seotud üksikasju. Lõpuks otsustas ta aga Veidemani kaasa võtta ja nii jõutigi pärast paar tundi kestnud kõnelusi lepinguni. Kui Veideman läbib meditsiinilise kontrolli, saab temast kolmeks hooajaks Rocki mees. Esimese mängu uue koduklubi eest teeb ta juba reedel BBLi karika poolfinaalis Kalev/Cramo vastu.

«Loomulikult olen ma hinges väga kurb, kuid samas on mul hea meel, et Rain Tartusse läks,» tunnistas Sõber. «Näen ju, et selles meeskonnas on asjad hoopis teisel tasemel, kui saame Rakveres pakkuda, lisaks saab ta mängida tugevamates sarjades. Ma ei vaata asju ainult oma mätta otsast, vaid arvestan sellega, kuidas temal oleks parem. Tunnistan, et Rain on mul kõvasti südames.»

Sõbra ja Veidemani vahel näib olevat tõesti hea side. Oktoobri esimesel päeval 19. sünnipäeva tähistav noormees on treenerile toe ja nõuannete eest väga tänulik. Samas ootab ta juba põnevusega uues meeskonnas mängimist.

Leping pole piirav

Rocki peatreeneri Indrek Visnapuuga on ta oma tulevasest rollist juba põgusalt rääkinud. «Visnapuu uuris, millisel positsioonil ma end kõige mugavamalt tunnen, ning andis mõista, et Rockis on väikese ääre kohal pikemad mehed. Kõige mõnusam oleks mängida number kahte, kuid ma ei kõhkle ka mängujuhi positsioonil,» mõtiskles Veideman. «Loodan, et saan keskmiselt vähemalt 20 minutit mänguaega.»

Sõbra sõnul on Veidemanil vajadusel alati võimalus Rakverre naasta. Väga siduvaks ei pidanud ta ka senise hoolealuse kolmeaastast lepingut. «Kui ta suudab areneda ning saab näiteks aasta pärast kusagilt välismaalt pakkumise, küllap siis leitakse minekuks ka võimalus,» arvas kogenud treener.   

Täna lõplikult Tartusse sõitev Veideman saab esimestel päevadel peavarju ühe sõbra juures, edaspidiseks otsib klubi talle korteri. Rakverest lahkudes peab ta aga loobuma Tarva sponsoritelt saadud sõiduautost.
Veideman ootab ärevusega päeva, mil ta astub Tartu meeskonna särgis Rakveres oma seniste poolehoidjate ette. «Kes asja mõistusega võtavad, saavad mu otsusest aru, kuid võib leiduda ka neid, kes ei mõista,» nentis ta ning kinnitas, et ei kavatse mängus senistele kaaslastele hõlpu anda. «Püüan mängida nii hästi, kui suudan.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles