Putiniga kohtunud Blatter: jalgpalli MM Venemaal tuleb kõigi aegade parim

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) president Sepp Blatter avaldas arvamust, et Venemaa korraldab 2018. aastal kõigi aegade parimad jalgpalli maailmameistrivõistlused.

«Olen presidendina õnnelik ja uhke. Olen uhke, et Venemaa on valmis MMi korraldama,» sõnas Sotšit külastanud Blatter uudisteagentuurile TASS. «Suur osa kõigest toimuvast toimub tänu president Vladimir Putinile, aga ka tänu spordiministrile Vitali Mutkole ja korralduskomitee juhile Aleksei Sorokinile,» lausus Blatter. «Tegemist on tõelise meeskonnaga ning meie töised suhted on suurepärased.»

Blatter rõhutas, et tegu on tema enam kui 40 aastat kestnud ametiaja jooksul juba kümnenda MMiga, mida FIFA tema juhtimisel korraldab. «Mõned inimesed tahavad, et MM Venemaalt ära võetaks, aga neil on meil vaid üks vastus – meie tegeleme jalgpalliga ega lase poliitikal oma plaane segada,» kuulutas 79-aastane šveitslane.

Lisaks Sotši külastamisele kohtus Blatter ka Moskvas Putiniga ning lubas juba enne kokkusaamist Venemaa presidendile öelda, et on MMi ettevalmistustöödega rahul. «Kõik läheb plaanipäraselt ja mitte miski ei takista Venemaad korraldamist kõigi aegade parimat MMi. Majanduslik olukord pole just parim, aga küll seegi paraneb. Kõige tähtsam on see, et turniiri korraldab Venemaa rahvas. Nad tahavad, et MM toimuks, ja ma tunnetan seda ka isiklikult,» lisas Blatter.

2018. aasta jalgpalli MM toimub Venemaal 14. juunist 15. juulini. Suuvõistlust võõrustavad 11 linna – Moskva, Sankt Peterburg, Sotši, Nižni Novgorod, Kaliningrad, Kaasan, Jekaterinburg, Samaara, Saransk, Volgograd ja Rostov Doni ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles