Tõeline kapten tõi Putini sõpradele karika

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk KHLi meistrikarikaga.
Ilja Kovaltšuk KHLi meistrikarikaga. Foto: SCANPIX

Üks Venemaa spordi superstaare Ilja Kovaltšuk tõstab hiigelsuure Juri Gagarini nimelise karika kätele ja huilgab vaimustusest, tema habetunud nägu väljendab siirast rõõmu – selle karika pärast jättis ta pooleli karjääri NHLis ning katkestas hiigelsummad taganud lepingu. Vaieldamatult oli just tema üks Peterburi SKA hokimeeskonna võidu peamisi sepistajaid. Seljataha jäi hooaeg, kus talle jagus kriitikat, tagasilööke, koos meeskonnaga fiasko piiril kõõlumist, aga ka ilusaid väravaid, suuri tagasitulekuid ja kõige tipuks võite ja karikat!

See oli Kovaltšuki karjääri parim hooaeg, kirjutas Venemaa meedia Peterburi meeskonna kapteni kohta. Spetsialistid räägivad justkui ühest suust, et Kovaltšuk on tõeline kapten, mees, kes veab enda järel kogu meeskonda, liider nii väljakul kui ka riietusruumis. Mida olulisem mäng, seda paremini ta tegutseb. Pühapäeval tõi Kovaltšuk koos oma kaaslastega Peterburi selle, millest oli sealmail unistatud juba pikki aastaid.

Kovaltšuk on löönud MMi finaalis kuldse värava, kuid kuni pühapäevani polnud ta klubi tasandil võitnud sama hästi kui mitte midagi. NHLis veedetud 11 hooaja jooksul jõudis ta vaid korra Stanley karika finaalini, kuid sealgi tuli kaotus. Ka mullune hooaeg KHLis ei pakkunud midagi suurt. Nüüd on maailma tugevuselt teise hokiliiga võitjakarikas pea kohale tõstetud ning Venemaa meedia sahistab juba sellest, et Kovaltšuk naaseb ilmselt ookeani taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles