Tiitlikaitsja teekond sai Euroliigas valusal moel otsa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fenerbahce Ülker lõi poolfinaaliukse tiitlikaitsja Maccabi ees kinni.
Fenerbahce Ülker lõi poolfinaaliukse tiitlikaitsja Maccabi ees kinni. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas sai hooaeg lõpu tiitlikaitsja Tel Avivi Maccabi jaoks, kui veerandfinaalseeria Fenerbahce Ülkeri vastu kaotati kuivalt 0:3. Viimases mängus oli Ülker Maccabi koduväljakul lisaaja järel parem 75:74.

Seejuures oli Maccabil nii normaalajal kui ka lisaajal võimalus mäng enda kasuks pöörata, kuid Jeremy Pargo eksis mõlemal korral. Võidukorviks kujunes seega Andrew Goudelocki tabamus 9,1 sekundit enne lisaaja lõppu. Nikos Zisis tõi võitjatele 19 punkti, Goudelock lisas 15 punkti.

Maccabi poolel säras taas Pargo, kes viskas Euroliiga viimase kümne aasta ajaloos teise mehena play-off-seeria jooksul keskmiselt üle 20 punkti, tuues täna 21 punkti. Brian Randle lisas 19 punkti ja võttis 10 lauapalli.

Moskva CSKA oli samuti Panathinaikose vastu kaks kodumängu kindlalt võitnud, ent kolmas kohtumine Kreekas lõppes Panathinaikose 86:85 võiduga. CSKA jõudis viimasel veerandajal koguni 20 punkti visanud ja lõpuks 24 punkti kogunud Sonny Weemsi vedamisel 3,5 sekundit enne lõppu viigini, kuid siis tegi Weems vea Nikos Pappasele, kes viskas esimese vabaviske sisse ja teise meelega mööda. Järelejäänud aja jooksul CSKA enam korvi ei saanud.

Pappas oli Panathinaikose resultatiivseim 25 punktiga, Dimitris Diamantidis lisas 15 punkti ja 7 korvisöötu. CSKA kasuks tõi Nando De Colo 19 punkti, Miloš Teodosici arvele jäi 12 punkti ja 9 korvisöötu.

Ülejäänud veerandfinaalpaarides juhib Madridi Real 2:0 Anadolu Efesi vastu, Barcelona ja Olympiacose vahel on seis 1:1 viigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles