Eesti koondise keskmängija mõlgutab lõpetamise mõtteid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeria Kast (nr 14) Hoptrans-Sirenose naiskonna särgis.
Valeria Kast (nr 14) Hoptrans-Sirenose naiskonna särgis. Foto: Facebook

Eesti naiste korvpallikoondise keskmängija Valeria Kast mõlgutab sportlaskarjääri lõpetamise mõtteid. Hetkel mängib kahemeetrine Kast Türgi esiliigas Mersin Kurtulusi naiskonnas, ees ootab üleminekuturniir.

Esiliigasse kuulub 36 naiskonda, kes on jagatud kuude alagruppi.

«Hetkel viibin naiskonnaga kaheksa võistkonna osalusel peetaval Final 8 turniiril, kust kaks paremat naiskonda pääseb meistriliigasse,» räägib Kast, kes on Türgis olnud mõned kuud. Finaalturniiri tempo on metsik – kolm mängu, üks puhkepäev ja neli mängu.

Sealse liiga tase on Kasti sõnul Eesti – Läti ühisliigaga võrreldes tugevam. «Mäng on kiirem ja füüsilisem, enamasti on igas naiskonnas üks leegionär ja enamasti on selleks WNBA kogemusega keskmängija,» kirjeldab ta. Liiga reeglid luvabad väljakul olla vaid ühel välismängijal. Näiteks mängib seal tugeva Valgevene koondise tsenter Yelena Leuchanka, kel samuti WNBA kogemus olemas.

Korvpalli mängitakse Mersini linnas palju, lisaks Kasti koduklubile on seal veel kolm esiliiganaiskonda, lisaks meistriliiga naiskond.

Kasti keskmised näitajad on seni 17 minutiga 5,1 punkti, 5,1 lauapalli mängus. «Treener nõuab minult peamiselt kaitsetööd,» kommenteerib eestlanna, kes hüppeliigese vigastuse tõttu oli hiljuti sunnitud tegema mitmenädalase mängupausi.

Tuleviku osas mõlgutab ta aga lõpetamise mõtteid. «See pole veel päris kindel otsis, aga hetkel tundub pigem nii,» ütleb ta. Kast soovib Eestisse naasta ja tööle minna, samas ei välista ta selle kõrvalt koduses liigas pallimist. Ka koondise esindamise osas jätab ta hetkel otsad lahtiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles