Üks maailma populaarseimaid alasid areneb ka Eestis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti edukaim golfimängija Mark Suursalu (vasakul) ja koondislased  Egeti Liiv, Sander Aadusaar ja Martin Järve eilsel Eesti Golfi Liidu pressikonverentsil.
Eesti edukaim golfimängija Mark Suursalu (vasakul) ja koondislased Egeti Liiv, Sander Aadusaar ja Martin Järve eilsel Eesti Golfi Liidu pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter

Golf, kus liiguvad meeletud rahasummad ja millele saab osaks palju publiku tähelepanu, astub Eestis aina pikemaid samme, et siingi senisest suuremat tähelepanu pälvida. Peale Eesti sportlaste taseme tõstmise ja mängijate arvu kasvatamise on tähtis ka siia golfituristide meelitamine.

«Golf on maailma kõige populaarsem n-ö teine ala. Paljud profisportlased haaravad vabal ajal kätte just golfikepi,» sõnas kolm kuud Eesti Golfi Liidu presidendina tööd teinud Marko Kaljuveer.

Kuna golfimängijate arv maailmas on väga suur ning kasvab pidevalt, loodetakse rohkem välisturiste näha ka meie radadel. «Soovime Eestisse tuua Euroopa keskklassi golfituriste,» rääkis Kaljuveer ning märkis, et eriti pannakse rõhku Skandinaaviale, täpsemalt Rootsile, kus golf on ülipopulaarne. «Kui soomlased käivad Eestis väga palju, siis rootslastest pole suurem osa kunagi Eestis käinud ning nüüd soovime neid rohkem siia meelitada.»

Selle eesmärgi saavutamiseks on plaanis teha järgmisel aastal neli kuud reklaami ka Eurospordi telekanalis. «Summad ei ole väga suured, kuid loomulikult mitte ka väikesed. Selle projektiga tegeleme järgmisel aastal. Praegu on laual kaks pakkumist,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles