U18 koondis lõpetas koduse turniiri kaotuse ja viimase kohaga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Tallinnas jõudis täna lõpule UEFA Sõprusturniir neidude U-18 jalgpallikoondistele.

Esmalt kohtusid Nike Arenal Portugali ja Leedu koondised. Poolajavile kõlas seisul 2:0 Portugali eduks, lõppseisuks fikseeriti 7:0. Eesti ja Ukraina mäng algas Sportland Arenal kell 13:00. Ukraina asus 17. minutil 1:0 juhtima. Teise poolaja 62. minutil lõid ukrainlannad teisegi värava, kuid kohe seejärel lõi värava ka Eesti, lõppseisuks jäi 1:2, vahendas jalgpall.ee.

Turniiril võitis esikoha Portugali koondis täisedu, 9 punktiga, väravatevahe seejuures 25:0. Ukraina kogus 5, Leedu 4 ja Eestil 0 punkti.

«Sel turniiril polnud oluline tulemus vaid see, mida mängijad tegid. Kurvastada pole põhjust, kuigi loomulikult ei taha kaotada. Täna oli reaalne võimalus mängida vähemalt viiki, aga noortejalgpall on juba kord selline - vigu tehakse rohkem ning täna kasutas vastane need ära,» ütles Eesti neidude koondise peatreener Katrin Kaarna.

Individuaalselt jagas Kaarna enim kiidusõnu Kohtla-Järve JK Järves pallivale Arina Kopatšile. «Ta tegi keskkaitses häid esitusi. Eksis ka, aga suutis vastaseid takistada ning rünnakuid ise alustada. Tema on võrreldes teistega teinud kiirema sammu edasi. Oma suhtumist nii platsil kui väljaspool on muutunud [Arina] Mürkhain, kes on võrreldes eelmise aastaga parem. Loomulikult väärivad kiidusõnu ka meie väravavahid (Reti Talts ja Angelika Hõbesalu - toim), kes tulid koondisesse vahetult enne turniiri algust vigastuste tõttu,» rääkis Kaarna.

Kaarna leiab, et turniir oli kasulik nii igale mängijale kui tervele naiskonnale. «Mängu kiirus on siin hoopis teine. Samuti peavad mängijad hakkama saama pingega, et nad esindavad Eestit,» teatas Kaarna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles